Muzika
1.2k

Hor Mošus promovisao svoj prvi album i pred sarajevskom publikom

Klix.ba
Hor Mošus je u subotu upriličio promociju svog prvog albuma i u glavnom gradu BiH. Prostor restorana Liberty je bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a ljubitelji muzičkog izražaja ovog hora su imali priliku uživati u 60-minutnom programu.

Na albumu se radilo punih 6 godina a sadržava 10 ilahija i kasida, uz nekoliko već objavljenih kao što su Zvijezdo sjajna po kojoj album nosi ime, te Srcem zbori i Džennetski sanak.

"Nakon centralne promocije albuma na stadionu Blatuša u Brčkom, osjećali smo potrebu da upriličimo promociju albuma i u Sarajevu, odnosno da naš dugogodišnji trud treba zaokružiti jednim solističkim nastupom u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. To smo realizovali najbolje što smo mogli, i vjerujemo da publika uživala tokom cijele večeri", poručuju iz hora.

Na promociji su se obratili Eldin Huseinbegović, koji je istakao da posebno cijeni trud hora koji je dolazio i više puta iz Brčkog za Sarajevo, kako bi snimili jednu numeru, i da je bio oduševljen promocijom albuma u Brčkom na kojoj je također bio gost, te Armin Muzaferija koji naglašava da hor sačinjava izuzetno mlada ekipa, a da već rade na ovako visokom nivou.

Kao autori materijala na albumu pojavljuju se: Nevres Mustafić, Kenan Hadžifejzović, Mejdi Sulejmani, Ensar Gobeljić, Sayid Rezić te Eldin Huseinbegović i Armin Muzaferija.

Nakon oficijelnog dijela promocije, i pauze hor se vratio na scenu i u nastavku večeri izveo još nekoliko ilahija i kasida, koje je publika ispratila sa dugim aplauzima.

Hor najavljuje uskoro snimanje i novog spota za kojeg kažu da će to biti njihov do sada najkvalitetniji video materijal. Video spot koji je u pripremi za kasidu Tebe slijedim, radit će se u saradnji sa OneMoment produkcijom a režirat će ga poznati režiser Sulejman Muratović.