Zabava na Trgu slobode
188

Hiljade Tuzlaka pjevalo i plesalo na koncertu Džejle Ramović u centru grada

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nekoliko hiljada Tuzlaka okupilo se večeras na Trgu slobode u gradu soli, gdje je upriličen koncert Džejle Ramović. Pripadnici svih generacija su pjevali i plesali uz izvedbe talentirane pjevačice, čiji nastup je i zvanično otvorio zabavno-muzički program manifestacije "Zima u Tuzli".
Tradicionalna manifestacija "Zima u Tuzli" danas je zvanično otvorena, a koncertom Džejle Ramović počeo je i zabavno muzički-program, koji će u narednim noćima na Trgu slobode dodatno obogatiti domaće i regionalne zvijezde.

Džejla Ramović je i ovaj put pokazala svoje vokalno umjeće, a nastup u Tuzli započela je hitom "Ruine". Nakon izvedbe skupa s prisutnom publikom se na emotivan način prisjetila svog prvog nastupa u Tuzli, koji se dogodio 2019. godine, na samim počecima njene muzičke karijere.

Kroz ovu muzičku noć, mlada i talentirana pjevačica hiljade Tuzlaka je vodila sa izvedbama domaćih i regionalnih hitova, a pripadnici svih generacija podjednako su uživali u njenom nastupu.

"Ove godine smo posebno ponosni na izuzetno bogat muzički program koji dodatno upotpunjuje našu manifestaciju ' Zima u Tuzli'. Program je raznovrstan i prilagođen je apsolutno svim generacijama. Također, mislili smo i na naše najmlađe sugrađane za koje smo u dane vikenda pripremili posebne programe, animacije, zabavne nagradne igre i slično", kazala je za Klix.ba Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice Tuzle, koja skupa s Gradskom upravom organizira tradicionalnu manifestaciju.

Za sutra uvečer na Trgu slobode je najavljeno gostovanje benda Perpetuum mobile, dok je na nedjeljom repertoaru Tajni gaz, tribute bend Đorđa Balaševića.

Dugoročnije gledano, do 7. januara iduće godine, dokad traje manifestacija, na Trgu slobode će nastupiti između ostalog i grupe Retro i Dženana Rakića, ženski tamburaški sastav "La Banda", TNT bend, DJ Daki, Alen Islamović, Divanhana, kao i DJ Soul.

Za javni doček Nove godine zabavu će napraviti Bajaga i Instruktori, dok će se u reprizi, 1. januara na sceni pojaviti Tijana Dapčević.

Osim u bogatom muzičko-zabavnom programu, svi lokalni građani i gosti koji dolaze u Tuzlu, imaju priliku uživati i u gastronomskoj ponudi, a koju su pripremili obrtnici i ugostitelji.