Muzika
2

Hiljade posjetilaca do ranih jutarnjih sati na prvoj večeri Mostar Summer Festa

Klix.ba
(Foto: Vanja Čerimagić)
Prva večer Mostar Summer Festa, koji je sinoć počeo, oduševila je hiljade posjetilaca koji su do ranih jutarnjih sati na dva stagea uživali u izvedbama muzičkih izvođača iz BiH i regije.

Prve večeri Mostar Summer Festa nastupili su Goran Bare, Who See, Ritam Sex-i-ja i genijalni Gustafi.

Industrijska zona grada Mostara, tačnije plato između svije sale Mostarskog sajma je jučer od ranih poslijepodnevnih sati postao epicentar sjajnog provoda i pozitivne energije.

Četvrti po redu Mostar Summer Fest je ove godine zonu pretvorio u pravi festivalski grad zahvaljujući dvije pozornice na kojima su se istovremeno odvijali nastupi, te do sada najboljoj chill out zoni gdje ste mogli plesati na svili, uživali u nargila okusima, osvježiti se Estrella Damm pivom u njihovom impozantnom korneru, pozirati za karikaturu i dobiti dodatnu energiju u BBQ korneru i tortilla baru. Dodajmo uz sve to popularni Rakija korner gdje ste mogli isprobati više od 20 različitih rakija, kao i foto izložbu gdje su prikazani neki od najboljih trenutaka dosadašnjih godina Festa.

Večer na glavnom stageu su već oko 20 sati otvorili energični Sleepyheads, koji prvi put sviraju u Mostaru, no čija je vjerna publika u stopu pratila njihove energične ritmove.

Miljenici publike su svakako originalni, opušteni i uvijek spremni na dobar provod – crnogorski trio Who See, s kojima su posjetitelji u ritmu otpjevali svaku rimu, a vrhunac atmosfere su svakako postigli lanjskim hitom "Đe se kupaš?", najavivši još jednu sjajnu ljetnu sezonu ispred nas.

Izlaskom Gorana Bareta i Majki na stage oko 23:30 jasno je bilo da će njihov nastup obilježiti večer. Već na početku Bare je otkrio kako u svojih 50 godina nije više za skakanje na stageu, no unprkos tome, ljubitelji kvalitetne muzike su skoro dva sata uživali u nastupu i njegovim pričama između pjesama. Još jednom je pokazao da voli nastupati u Mostaru, a mostarska publika ga je nagradila ovacijama i ponovnim pozivom na stage nakon skoro dvosatnog nastupa.

Večer na glavnom stageu je završila u Red Hot Chilli Peppers stilu, nastupom beogradskog Ritam Sex-i-ja koji su uspjeli publiku držati u plesnom ritmu skoro do zore, i time pokazali da ih sigurno ponovno uskoro možemo očekivati u Mostaru.

Inkubator stage je od 21 do 3 sata bio mjesto mlade, sjajne energije kakvu su u posjetiteljima probudili bendovi ETO, Auguste i Replicunts, dokazavši istinitom tvrdnju organizatora da se radi o bednovima koje uskoro možemo očekivati i na glavnim pozornicama Festivala. Naravno večer je u jedinstvenom stilu obilježio nastup benda Gustafi koji su u Mostaru zasvirali nakon mnogo godina. Energiju kakvu je probudilo devet sjajnih članova na stageu je bilo teško ugasiti prije zore, ostavivši publiku svih godina u plesnom ritmu i pozitivnim emocijama.

Mostar Summer Fest se nastavlja i večeras od 18 sati kada otvaraju svoja Festivalska vrata, a očekuju vas nastupi bendova Mašinko, High 5, Kezz i Repetitor na Inkubator stageu, te Svemir, Bad Copy, Kawasaki 39 i Parni valjak na glavnom pozornici Festa.

Na službenoj Facebook stranici Festa ćete naći i satnice nastupa, a svakako vrijedi istaknuti kako ulaznice možete kupiti na ulazu na Fest, te da i večeras ide organizirani, besplatan prijevoz autobusom od 18 do 4 sata na relaciji Španski trg – Mostar Summer Fest.