Njemačka zvijezda
72

Helene Fischer je na vrhu liste najbogatijih pjevačica, a mnogi nisu ni čuli za nju

Klix.ba
Helene Fischer (Foto: EPA-EFE)
Helene Fischer (Foto: EPA-EFE)
Dobro poznata imena nalaze se na vrhu Forbesove liste najplaćenijih pjevačica na svijetu, uključujući Katy Perry, Taylor Swift ili Rihannu. Međutim, ime Helene Fischer gotovo je nepoznanica u svijetu muzike, ali ova pjevačica bogatija je od Celine Dion i Britney Spears.

Naime, 34-godišnja njemačko-ruska zvijezda Fischer smjestila se na osmu poziciju Forbesove liste najbogatijih pjevačica. Njeno bogatstvo procjenjuje se na 32 miliona dolara.

Prema pisanju stranih medija, Fischerina nedavna turneja po Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Holandiji bila je ovogodišnja sedma najprofitabilnija turneja u svijetu.

Iako je širom Evrope stekla veliku popularnost, Fischer je nedavno izjavila za TZ kako nema ambicije za osvajanje engleskog tržišta.

Fischer je za samo 12 godina profesionalne muzičke karijere osvojila čak 16 prestižnih njemačkih muzičkih karijera Echo i prodala otprilike 15 miliona albuma.

Na svojim nastupima uvijek iznova oduševljava publiku ne samo pjevanjem, već i scenskim nastupima. Zanimljivo je kako se jednom prilikom uslijed koncerta dograbila litre piva i u svega 15 sekundi popila cijelu kriglu, što je izazvalo velike ovacije prisutnih.

Hit koji je proslavio njemačku pjevačicu je "Atemlos durch die Nacht". Fischer iza sebe ima šest studijskih albuma na njemačkom jeziku te jedan album na engleskom jeziku. Posljednji album naziva "Farbenspiel" snimila je 2013. godine.