Uoči najluđe noći
172

Hari Mata Hari održao generalnu probu pred novogodišnji koncert u Sarajevu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Na bini ispred Vječne vatre u Sarajevu Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, danas je održao generalnu probu. Ova regionalna muzička zvijezda večeras će Sarajlije i goste novogodišnjeg dočeka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uvesti u 2019. godinu.

Program dočeka Nove godine ispred Vječne vatre počet će večeras u 20:30 sati, a kao uvertira dobroj zabavi najavljeni su nastupi Dizzy Dee i koncert Eldina Huseinbegovića.

Nakon toga najsjajniju noć u godini ispred Vječne vatre obasjat će upravo Hari Mata Hari.

"Ovaj koncert je ostvarenje mog dječačkog sna. Vječna vatra je mjesto na kojem smo se sastajali, gdje smo se čekali i po pola sata grijali, smrzavali, jeli kestene dok ta voljena ne dođe. I zaista, nema ljepšeg mjesta na kojem mogu svirati i dočekati Novu godinu. Uvijek je specifično kada sviraš u rodnom gradu i uvijek postoji ta neka trema zbog koje se resetuješ i vraćaš u djetinjstvo osjećajući se kao da ništa nisi uradio. Sarajevo te nekako fino spušta na zemlju i uvijek prema Sarajevu imam strahopoštovanje", rekao je Hari ranije u razgovoru za Klix.ba.

Novogodišnje slavlje ispred Vječne vatre bit će nastavljeno i prve noći 2019. godine i to nastupom pop-rock benda Bombaj štampa koji predvodi Branko Đurić Đuro. Ovaj program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti sarajevski mladi bend Mirza&Panduri.