Muzika
38

Hari Mata Hari iz Zenice počeo mini bh. turneju: Publika uživala u izvedbama starih i novih hitova

Piše: E. M.
Hari Varešanović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bosanskohercegovački pjevač Hari Varešanović poznatiji kao Hari Mata Hari večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održao svoj prvi koncert u sklopu mini turneje "Ćilim" koja je uslijedila nakon objavljivanja novog istoimenog albuma.

Mini bosanskohercegovačka turneja Harija Varešanovića počela je večeras u prepunom Bosanskom narodnom pozorištu pred blizu 400 gledalaca koji su zajedno s bh. pjevačem pjevali stare i nove hitove s albuma "Ćilim". Hari Mata Hari večerašnji koncert u Zenici otvorio je izvedbom pjesme "Ja sam kriv što sam živ, što te moram voljeti", a publika je njegov izlazak na scenu nagradila velikim aplauzom.

"Zavoljeh te ludo", "Srijeda", "Baš ti lijepo stoje suze", "Kao domine", "Da ti k'o čovjek oprostim" te brojne druge pjesme večeras su se našle na repertoaru kojeg je za zeničku publiku odabrao Hari Mata Hari.

U svome obraćanju publici u Bosanskom narodnom pozorištu Hari Mata Hari se prisjetio 1999. godine kada se u našoj zemlji glasalo za pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu. Iako je Zenica tada presudila i glasala za Harija Mata Harija, našu zemlju je predstavljao Dino Merlin. Međutim, Varešanović je tada planirao koncert u Zenici.

"Glasali su svi centri od Tuzle, Mostara, Bihaća... i nekako je bilo tijesno između najvećih imena tog vremena. Međutim, posebno je bilo tijesno između mene i Dine Merlina, ali tada je Zenica glasala za mene i pobijedili smo s pjesmom 'Starac i more'. Ovaj koncert sam uvijek imao u malom mozgu i govorio sam da ću, kada napravim malu turneju, prvi koncert napraviti u Zenici u najintimnijem prostoru. Ovakve svirke svaki muzičar želi i obožava. Želi gledati ljude i vidjeti tu reakciju. Večeras na najbolji način krećemo s ovom turnejom u najboljem gradu", kazao je Varešanović.

Noć akustike koja je večeras počela u Zenici nastavit će se narednih dana i to 26. decembra u BKC-u u Tuzli te 29. decembra u H. D. Kosača u Mostaru.