{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Halka u petak pred sarajevskom publikom

Klix.ba
30.3.2015. u 11:55
254
37
Halka u petak pred sarajevskom publikom
254
Halka u petak pred sarajevskom publikom
Naslovnica albuma
Nakon uspješnih koncerata održanih u BKC-u na zatvaranju 17. Jazz Festa Sarajevo u novembru 2013. godine i nastupa povodom godišnjice Prvog svjetskog rata iz juna prošle godine koji je emitiran na TV stanici Arte, Halka ponovno nastupa u BKC-u, u petak 3. aprila.
Ansambl kojeg čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović u međuvremenu su snimili novi album "O ljubavi", koji je naišao na izniman prijem kod publike, održali su brojne koncerte širom regije, uključujući rasprodane nastupe u Zagrebu, Ljubljani, Podgorici, Banjoj Luci, a koncerti na regionalnim i evropskim festivalima ih tek očekuju u narednom periodu.

Koncert u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru dio je regionalne turneje O ljubavi koja će biti zaključena koncertom u prestižnoj Kolarčevoj zadužbini u Beogradu 24. maja, a članovi Halke za sarajevsku publiku pripremili su i premijerno izvođenje novih pjesama.

Halka će na predstojećem nastupu predstaviti novi album koji je kao i njihov prvjenac producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva. Osim pjesama sa prvog albuma, članovi Halke za nastup u BKC-u najavljuju izvođenje pjesama sa njihovog novog albuma "O ljubavi" – "Tamburalo momče uz tamburu", "Mislio sam svaki dan", "Tužno vjetri gorom viju" kao i pjesama "Koliko su teška tuđa milovanja" i "Biser-Naza" za koje je muziku i tekst napisao pjevač Halke Božo Vrećo, a koje se također nalaze na albumu "O ljubavi".

Ulaznice za koncert koji je zakazan za 3. april u 20 sati mogu se kupiti na blagajni BKC-a po cijeni od 12 KM u pretprodaji. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: