Dernek u gradu
627

Halid Bešlić zabavljao filmske zvijezde i goste Sarajevo Film Festivala

E. Lj.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Ekipa Sarajevo Film Festivala organizovala je druženje u Brew Imperial Societyju na kojem su se gosti najveće filmske smotre u regiji družili u opuštenoj varijanti uz muziku Halida Bešlića.

Među gostima su bili Levan Akin, Jelena Rozga, Halid Bešlić, Nina Badrić, Aleksandra Dojčinović, Ademir Kenović, Pjer Žalica, Srđan Vuletić, Dubravka Tomeković Aralica, Uliks Fehmiu, Snežana Bogdanović, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Jovan Marjanović i mnogi drugi.

Nakon večere u prijatnoj atmosferi nekadašnjeg kina Imperijal na binu je izašao Halid Bešlić i u pratnji svog benda zabavljao prisutne.

“Malo sam umoran, ali nisam mogao odbiti da dođem. To su sve moji prijatelji, uživam, malo filmski, malo kafanski jer svima treba sarajevskog derneka”, rekao je Bešlić.

“Malo je malo dana”, “Iznad Tešnja zora sviće” i“Ja bez tebe ne mogu da živim” pjesme su koje je otpjevao za filmske radnike koji su, kako je istakao, njegovi veliki prijatelji.

Uslijedili su i drugi hitovi Halida Bešlića, a nije dugo trebalo da brojni gosti poneseni atmosferom počnu plesati uz najveće hitove legendarnog bh. pjevača. Svaku pjesmu filmadžije i brojni gosti ispratili su gromoglasnim aplauzom, a u jednom trenutku Halidu se na bini pridružila Jelena Rozga.