Posebno prisjećanje
889

Halid Bešlić održao emotivni govor i zaplakao na promociji albuma "Trebević"

E. Sk.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Novi spot Halida Bešlića, koji nosi naziv "Trebević", prema istoimenom albumu predstavljen je danas pred nezapamćenim brojem medija.

Legendarni pjevač narodne muzike pobrinuo se da promocija bude upriličena simbolično na Trebeviću, a kojoj su uz veliki broj medija prisustvovale i mnoge Bešlićeve kolege i članovi porodice.

Halidovu promociju spota uveličale su svojim prisustvom i mnogobrojne poznate bh. ličnosti iz svijeta muzike, kulture i politike, među kojima su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Ademir Kenović, Enes Begović, Berin Buturović, Almir Kurt i Šaćir Ameti.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u svom obraćanju je istakao kako je ponosan što je ispunjeno obećanje građanima da će se vratiti Trebevićka žičara. Dodao je da se promocija odvija u grandioznom objektu koji je samo početna faza od mnogih koji će se realizovati kada je riječ o ovom projektu.

"Drago mi je da smo dva simbola Sarajeva Halida Bešlića i Trebević uspjeli spojiti u spotu i da se ovaj legendarni pjevač uključio u samu promociju Trebevića, ali i Sarajeva i sretan sam kao gradonačelnik da možemo učestvovati u ovakvim i sličnim projektima. I pred nama je još mnogo ovakvih i sličnih projekata uz saradnju s BHRT-om, koja je i više nego uspješna", rekao je Skaka.

Direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović na promociji je uručio specijalni mikrofon Halidu Bešliću, jer je ova medijska kuća i producirala spot ovog legendarnog pjevača.

Bešlić je na promociji pozdravio sve prisutne i u svom govoru je istakao kako je nekoliko puta u karijeri dolazio do određene faze u životu kada osjeti veliko zasićenje i svaki put mu je djelovalo da neće nastaviti karijeru.

"Međutim, sada nisam pjevao tokom januara i februara i vjerujte da nisam znao šta ću sa sobom. Imao sam određenih problema s glasom i liječio se, ali znam da ne mogu bez muzike. Ja imam životnu penziju, ali ja ću jednostavno pjevati dok god sam živ i dok postoji moja publika", rekao je Halid Bešlić, na šta su prisutni odgovorili gromoglasnim aplauzom.

Nakon toga Bešlić je emotivno govorio o svojim prijateljima Davorinu Popoviću i Mirzi Delibašiću rekavši da mu mnogo nedostaju, nakon čega je i zaplakao. Pjevač je govorio i o svojim unucima te je prisutnima na promociji pustio emotivni video na kojem njegova unuka najavljuje novi album "Trebević".