"Od BHRT-a očekujemo zastavu"
0

Grupa Zoster želi besplatno predstavljati BiH na Eurosongu

Piše: N. Jamaković
Grupa Zoster (Foto: Facebook)
Grupa Zoster (Foto: Facebook)
Nakon što je BHRT objavila kako naša zemlja zbog nedostatka novca iduće godine neće učestvovati na Eurosongu u Švedskoj, čini se da bi, ipak, BiH mogla imati predstavnika u Švedskoj naredne godine.

Osim što su se ubrzo nakon ove informacije javili iz RTRS-a sa željom da oni organizuju odlazak našeg predstavnika u Švedsku, pojavila se još jedna ideja. Naime, grupa Zoster je spremna bez ikakvih finansijskih sredstava nastupiti na Eurosongu i predstaviti našu zemlju na manifestaciji iduće godine u švedskom Malmou.

"S obzirom na to da BHRT nema novaca za realizaciju sudjelovanja na Eurosongu, mi se javljamo dobrovoljno da bez ikakvih potraživanja predstavljamo Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Mi imamo pjesmu, imamo za avionske karte do Švedske, a spavat ćemo kod prijatelja. Od BHRT-a očekujemo samo zastavu", kazali su članovi grupe Zoster.

Problem bi, međutim, mogao biti u tome što valja platiti kotizaciju koja se za svaku zemlju učesnicu utvrđuje po jasno određenim kriterijima. Na nju utiče broj stanovnika, odnosno veličina i standard zemlje, kao i broj zemalja učesnica te godine.

Frontmen grupe Zoster Mario Knezović za Klix.ba je kazao kako nije sramota biti siromašan, već neuredan i prljav.

"Čim smo pročitali vijest o odustajanju od Eurosonga, odlučili smo se ponuditi da idemo tamo bez ikakve naknade, jer možemo organizovati put i smještaj. Imamo dobru pjesmu i sigurno bismo izazvali pažnju na toj manifestaciji i predstavili našu zemlju u dobrom svjetlu. Još nam samo treba odobrenje od BHRT-a, da nas prihvate kao predstavnike", rekao je Knezović.

Na upit da bi problem mogla biti kotizacija, odgovara da bi dobro bilo da se zna taj iznos. "Neka nam kažu koliko je to novca i vjerujem da to ne bi bilo problem naći. Siguran sam da bi i građani bili spremni izdvojiti od sebe novac za tu manifestaciju, kako bismo imali predstavnika tamo. A, ako građani nisu za to, onda ni ne trebamo ići", rekao je Knezović.