Muzika
0

Grupa Skroz specijalni gost "9. Festivala pop rock grupa BiH - Nove nade nove snage"

Sarajevo-x.com
U sarajevskom Domu mladih će 26. aprila biti održan prvi takmičarski ciklus za "Deveti festival bh. pop rock grupa - Nove nade nove snage". Tom prilikom za ulazak u polufinale i finale ovog festivala nastupit će novi predstavnici sarajevske i bh. pop rock scene, demo bendovi: "DUM IV", "Vertigo" i "Muštuluk" iz Sarajeva, te "Drifter Dogs" iz Jablanice.

Specijalni gost programa ovaj put će biti grupa "Skroz", a tu je "Session bend" sastavljen od muzičara koji su tokom 80-ih godina tu imali svoje prve nastupe .

Organizator i incijator ovog festivala Želimir Altarac Čičak nam je rekao: "Nakon prošlog revijalnog i ujedno najavnog nastavka ove "amaterske bh. pop rock radionice", a kao što sam i najavio, ovaj put druženje će biti takmičarskog karaktera, u okviru kojeg će se predstaviti četiri benda od kojih jedan ide i polufinale, a drugi u finale. Bit će održano deset takmičarskih ciklusa, a nakon toga slijedi i veliko finale u sarajevskom Domu mladih, kao što nekad bijaše."

"To je bila istinska amaterska pop rock radionica mladih stvaralaca koji su svoje prve nastupe imali na klupskoj sceni Doma mladih. Iz tada anonimnih grupa već nekoliko godina kasnije izrasli su muzički velikani kao Dino Merlin, Hari Mata Hari, "Konvoj", Letu štuke, Protest, Regina i mnogi drugi," prisjetio se Čičak.

Nakon druženja sa mladim predstavnicima bh. pop rock scene "Nove nade nove snage" i odličnim nastupom grupe Zoster, sa kojom su gotovo dva sata horski pjevali njihovi fanovi, za očekivati je još jednu mladalačku feštu, sa sve uspješnijim predstvanicima i izvan Bosne i Hercegovine, te sarajevskom grupom Skroz, koja će ovom prilikom, pored pjesmama sa svoja dva albuma predstaviti neke od najnovijih, a koje spremaju za svoj treći album.