Muzika
62

Grupa Regina maestralnim koncertom u studiju BHRT-a promovirala novi album "U srcu"

Klix.ba
Večerašnjim koncertom grupa Regina je pokazala da novi album donosi zrelost i dosta novih potencijalnih hitova u kojima je više od 200 prisutnih u studiju Bosanskohercegovačke radio-televizije (BHRT) uživalo više od sat vremea. Trinaest ljubavnih pjesama, u prepoznatljivom stilu grupe je šarmiralo i ljubavnim notama, vodilo publiku Studija 2.

Članovi grupe Regina su izveli 13 numera u osnovnom dijelu i četiri tokom bisa nastupajući u postavi Aleksandar Čović, Davor Ebner, Boris Milijaš uz pridružene članove Elmira Herakovića i Vanju Dragutinovića.

Bend je doživio težak šok gubitkom stalnog člana i oslonca Denisa Čabrića koji nedavno iznenada preminuo. Regina je osim novih singlova nanovo zagrijala srca publike nekim od svojih najvećih hitova "Ljubav nije za nas", "Bistra voda" i "Izgledala je malo čudno".

Koncert je nastavak serijala jedinstvenih nastupa projekta "Studio 2 Live" koji se u zgradi BHRT-a održava jednom mjesečno. Grupa Regina je od svog nastanka 1990. godine postala svojevrsni muzički brend Bosne i Hercegovine stičući i regionalnu slavu.

Njihova muzika je danas popularna, a ovaj bend je jedan od najboljih muzičkih bh. originalnih proizvoda. BH Radio 1 realizira direktne prijenose svih koncerata iz Studija 2, dok ih BHT1 snima i odloženo emitira.

Naredni koncert je iz Muzičke produkcije BHRT-a najavljen u ponedjeljak, 20. marta, kada se sprema specijalno izdanje "Studio 2 Live Classic Edition" uz internacionalnu zvijezdu belgijskog pijanistu Peter Vanhove-a s gostima uz domaću podršku i nastup sjajnog bh. pijaniste Bartolomeja Stankovića.