"Kultura na ulice"
49

Grupa Regina 1. jula će održati koncert na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu

N. C.
U okviru manifestacije "Kultura na ulice" 1. jula grupa Regina u saradnji sa sarajevskom filharmonijom i Narodnim pozorištem Sarajevo organizuje solistički koncert s gostima.

Koncert će biti organiziran na Pozorišnom trgu Suzan Sontag s početkom u 20:30 sati. Planirano je da koncert bude u sličnom formatu kao što je bio prošlogodišnji koncert "Sarajevo ljubavi moja".

Program "Kultura na ulice 2023" otvoren je u subotu, a ovim festivalom obogaćena je kulturna ponuda našega grada, a prisutni na pozorišnom trgu mogli su pogledati kako nastaju umjetnička djela mladih iz naše zemlje.

Festival "Kultura na ulice 2023!" je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.