23. marta
133

Grupa Konvoj u sarajevskom Aquarius Vilsu obećava odličan provod

Klix.ba
U sarajevskom Aquarius Vilsu će sutra, 23. marta, nastupiti Konvoj, jedan od najboljih domaćih pop-rock bendova. Bend čini ekipa profesionalaca koja njeguje zvuk "sarajevske škole rocka" dajući mu novi šarm i nove elemente koji Konvoj čine drugačijim.

Konvoj je bend koji se jednostavno voli. Njihova energija i ljubav prema muzici kreiraju posebnu emociju koju njihova publika iznimno poštuje.

Njihov posljednjii, peti po redu album "Mimosvijet", koji je zvanično izašao 14. novembra 2014. je svojevrsna poruka da se kao bend ne uklapaju u tuđe kalupe samo kako bi bili društveno prihvatljivi. Umjesto toga su, navode, odabrali da budu nesputani i svoji, istražuju i eksperimentišu sa novim idejama, muzičkim formama i rješenjima. Album "Mimosvijet" je snimljen uživo u studiju sa emocijom, kao da su nastupali kao na velikom koncertu pred više hiljada ljudi, što dovoljno govori o njihovoj zrelosti i muzičkom kvalitetu.

Grupa Konvoj postoji od 1988. i u stalnom je traganju za novim i svježim muzičkim izrazom, iz potrebe da se kaže i čuje ono što članovi benda žive i osjećaju. Njihovi muzički utjecaji dolaze od bendova uz čiju muziku su odrasli ( Pink Floyd, Led Zeppelin, AC/DC, EKV, Partibrejkerse, Električni orgazam, itd.) .

Dobitnici su mnogobrojnih nagrada, a danas čine jedan od glavnih stubova "odbrane" domaćeg rock muzičkog žanra pri tome dajući veliki doprinos opstanku i afirmaciji be-ha pop-rock scene. Bend čine: Hamdija Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Haris Varajić i Bojan Crnogorac.

Svirka u Aquarius Vilsu će biti poslastica za sve ljubitelje "živog" zvuka i energičnih muzičkih izvedbi. Ekipa benda je nestrpljiva i publici Aquariusa poručuju da će dobiti 101 posto provoda.