"Bihaćka zimska priča"
13

Građani Bihaća Novu godinu će dočekati uz grupu Zoster

FENA
Grad Bihać zajedno s Turističkom zajednicom Bihać, gradskim javnim ustanovama i preduzećima Kulturnim centrom Bihać, Zavodom za prostorno uređenje, JKP Komrad i JU za sport, odmor i rekreaciju, te sponzorima i ove godine u periodu od 1. decembra 2018. do 1. januara 2019. godine organizira manifestaciju "Bihaćka zimska priča".

Cilj manifestacije, prema riječima v.d. direktora Turističke zajednice Grada Bihaća Armina Amidžića, i ove godine je okupiti udruženja, umjetnike, muzičare, ugostitelje, obrtnike i mnoge druge, kako bi svi zajedno obogatili turističku ponudu Grada Bihaća u zimskom periodu, a posebno za vrijeme novogodišnjih praznika.

"Prošle godine pokrenuli smo jednu manifestaciju koja je obogatila našu turističku ali i kulturnu ponudu grada i to posebno u zimskim mjesecima i stoga smo ponovo uz podršku Grada Bihaća i brojnih sponzora pripremili sadržajan program koji će trajati mjesec dana, a od druge polovine decembra uz muzičke nastupe brojnih domaćih grupa na gradskom trgu. Sa aspekta TZ Bihać ova manifestacija je značajna ako želimo i u zimskim mjesecima promovisati grad turistima i stoga ćemo ovaj program prezentirati i u pograničnim gradovima Hrvatske", istakao je Amidžić, dodavši da ovogodišnji budžet za organizaciju 'Bihaćke zimske priče' iznosi skoro 40.000 KM i to zahvaljujući sponzorima i Gradu Bihaću.

U sklopu programa "Bihaćke zimske priče" građani Bihaća i posjetitelji moći će uživati u klizalištu, uz svakodnevnu ponudu gurmanskih proizvoda ovdašnjih ugostitelja i obrtnika iz Bihaća.

U novogodišnjoj noći posjetitelje na gradskom trgu zabavljati će grupa Zoster, koja Bišćanima i svima koji novogodišnju noć planiraju dočekati u gradu Bihaću, obećavaju dobru zabavu uz hitove sa četiri studijska albuma ove grupe, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

"Kada saberemo sve manifestacija i događanja koja su se tokom ove godine organizrala u Bihaću onda možemo reći da smo imali preko 60 dana u kojima je bila jedna ili više manifestacija i upravo ova manifestacija koja počinje za nekoliko dana našem gradu daje novu dimenziju promocije, a posebno tokom zime koja je po običaju siromašna sa kulturnim i zabavnim događajima", istakao je Alen Zulić, direktor Kulturnog centra Bihać.

Udruženja ABC i ove godine u skoplu manifestacije organizira humanitarnu akciju "Decembarski dani Udruženja ABC", a dio programa je i novogodišnji turnir u malom nogometu koji u dvorani Luke počinje 15. decembra i traje do 9. januara 2019. godine, saopćeno je.