Uz miris slane vode
75

Gibonni poklonio Tuzlacima čarobnu noć, na panonskim jezerima održao odličan koncert

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Zlatan Stipišić Gibonni večeras je održao odličan koncert u kompleksu panonskih jezera u Tuzli.

Ova godina posebna je za kompleks Pannonice u Tuzli, s obzirom da se u aktuelnoj ljetnoj sezoni obilježava 20 godina od otvaranja prvog slanog jezera.

Tim povodom, na platou između dvije slane školjke upriličen je koncert poznatog pjevača Zlatana Stipšića Gibbonija.

Bila je ovo jedinstvena prilika za uživanje u Gibbonijevim neprolaznim hitovima, koje je tuzlanska publika nerijetko nagrađivala ovacijama.

Ovaj splitski pjevač nije čest gost u gradu soli te su njegovi fanovi, koje ima u svim generacijama, koncert u Tuzli dočekali sa velikim oduševljenjem.

"Ljudi moji, iskreno sam sretan jer sam večeras ovdje. Moj prvi koncert u Bosni i Hercegovini je bio u Tuzli prije 18 godina. To pamtim i danas i sretan sam jer ste svi ovdje", kazao je Gibboni u svom obraćanju prisutnima koji su njegov govor nagradili gromoglasnim aplauzom.

Nastup u kompleksu panonskih jezera kroz koji su se prožimali i mirisi slane vode, dodatno su obogatili i vizualno-scenski efekti.

Tokom noći nizali su se stari i neprolazni, ali i nešto noviji hitovi po kojima je prepoznatljiv ovaj interpretator, a među njima su se našli i "Sreća", "Činim pravu stvar", "Ne odustajem", "U ljubav vjere nemam", "Ovo mi je škola"...