Muzika
0

Gibonni najavio veliku feštu u Zetri

FENA
Gibonni
Gibonni
Zlatan Stipišić Gibonni, jedan od najoriginalnijih autora i pjevača hrvatske pop scene na press konferenciji u srijedu najavio je za četvrtak u "Zetri" veliku feštu, naglasivši da izuzetno cijeni sarajevsku publiku, kao i sarajevsku muzičku scenu koja je dala velikane poput "Indexa", "Bijelog dugmeta" i drugih zvijezda.

Također je istakao da vjeruje da će ove koncertne promocije najnovijeg albuma "Unca fibre (vodič za brodolomce i anđele čuvare)" biti uspješne kao i njegovi drugi koncerti, a posebno je istakao nastupe u Zagrebu, Puli i rodnome Splitu. Između ostalih, pomenuo je i jednog specijalnog gosta, svog prijatelja, čije ime nije želio reći, da se nebi koristilo u propagandne svrhe.

Gibonni je na ovoj press konferenciji primio i nagradu za ostvaren platinasti tiraž najnovijeg albuma u BiH, a koji je relizirala diskografska kuća "Song Zelex".

Gibonni, kao već znani humanista je ovom prilikom također i sam uručio poklon "Fondaciji CURE", kao znak pažnje za sve što su do sada uradili u borbi za pozitivne društvene promjene.

Medijski pokrovitelji Gibonnijevog koncerta u "Zetri" su FTV koja će snimati cijeli koncert, a za novogodišnje praznike emitirati 90 minuta najboljeg te Radio Stari grad i agencija "Supermarket".