MTV Video Music Awards 2011.
0

FOTO+VIDEO / Gaga nastupila kao muškarac, Beyonce trudna

Sarajevo-x.com
Pjevačica Adele (Foto: Reuters)
Iako se Lady Gaga na dodjeli MTV Video Music Awards, koja je održana sinoć u Nokia Theatru u Los Angelesu, nije pojavila kao žena, ipak je ova noć pripala ženama, a zvijezde večeri bile su Katy Perry i Adele, osvojivši po tri nagrade. No, krenimo ispočetka.

Svečanu ceremoniju je energičnim nastupom otvorila Lady Gaga. Pjevačica je pjesmu "You and I" otpjevala, ne kao Gaga, već kao njen muški alter ego Jo Calderone.

Sa cigaretom u ruci Gaga je, odjevena u bijelu majicu i crne hlače, prije izvedbe održala govor kao Calderone, koji je obilovao psovkama, a u kome je kritikovala samu sebe.

"Lady Gaga me je napustila. Poludio sam, ali i ona je luda", kazao je Calderone.

Večer je protekla u znaku sjećanja na Amy Winehouse. Russel Brand i Tony Bennett odali su počast nedavno preminuloj pjevačici. Brand je kazao da je Amy bila genije usporedivši je sa Billie Holiday i Ellom Fitzgerald.

Pjevačica Beyonce iskoristila je ovu priliku i objavila da ona i njen suprug, reper Jay-Z, očekuju svoje prvo dijete. Tokom nastupa Beyonce je otkopčala jaknu i protrljala se po stomaku, izazvavši oduševljenje publike.

"Želim da osjetite ljubav koja se rađa u meni", kazala je Beyonce.

Iako je sama dodjela nagrada protekla u drugom planu, vrijedi spomenuti da je Gaga osvojila dvije nagrade, a praznih ruku nisu otišli ni Britney Spears, Justin Bieber, Beyonce...

Dobitnici MTV Video Music Awards 2011:

Video godine: Katy Perry, "Firework" Mladi umjetnik: Tyler, The Creator Muški video: Justin Bieber, "U Smile"

Ženski video: Lady Gaga, "Born This Way" Hip-hop video: Nicki Minaj, "Super Bass" Pop video: Britney Spears, "Till The World Ends" Rock video: Foo Fighters, "Walk" Najbolja saradnja: Katy Perry i Kanye West, "E.T." Video sa porukom: Lady Gaga, "Born This Way" Koreografija: Beyonce, "Run The World (Girls)" Montaža: Adele, "Rolling In The Deep" Specijalni efekti: Katy Perry i Kanye West, "E.T." Kinematografija: Adele, "Rolling In The Deep" Najbolji umjetnički dojam: Adele, "Rolling In The Deep"

Najbolja režija: Adele, "Rolling In The Deep".