Pogledajte i poslušajte
67

Frtutma Kids predstavio spot za pjesmu "Zlatna ribica"

B. R.
Frtutma Kids (Foto: Screenshot YouTube Frtutma Kids)
Frtutma Kids (Foto: Screenshot YouTube Frtutma Kids)
Muzički bend Frtutma Kids je 4. oktobra premijerno objavio videospot za petu pjesmu, koja će se naći na njihovom prvom albumu "Zlatna ribica" sa kojom su krajem jula mjeseca predstavljali Bosnu i Hercegovinu na Internacionalnom festivalu Mali MEF 2021 u Čakovcu.

Kao najmlađi učesnici ovog festivala dobili su velike simpatije kako publike i žirija, tako i ostalih učesnika na festivalu. Pjesmom "Zlatna ribica" Frtutma Kids šalju univerzalnu poruku za svu djecu svijeta. A kako je ovo Dječja nedjelja poručuju da sva djeca na svijetu trebaju i zaslužuju biti sretna i vesela.

Spot je sniman u Bihaću, na tirkiznoj kraljici rijeci Uni. Zahvaljuju se Amarildu Muliću, direktoru Nacionalnog parka Una, na nesebičnoj podršci Frtutma Kidsu bendu i što im je ispunio želju i omogućio da spot za svoju pjesmu snime na najljepšem dijelu rijeke Une, na Štrbačkom buku.

Zahvalili su se i na podršci Turističkoj zajednici Grada Bihaća i Gradu Bihaću i što su im bili dobri domaćini.

Frtutma Kids su za vrijeme boravka u Bihaću uživali i kažu da će ti jedinstveni doživljaji, koji su zabilježeni na fotografijama, ostati i u njihovom sjećanju.

Muziku i tekst za pjesmu "Zlatnu ribica" je radio Edib Čengić. Aranžman su uradili Arel Češljar i Meho Radović u muzičkom studiju Hayat Produkcije. Videoprodukcija je djelo Anisa Mujanovića.