Muzika
1.3k

Frenkie na koncertu uz Dubiozu kolektiv i S.A.R.S: U subotu će u Zenici biti haos!

Piše: L. Č.
U subotu, 20. decembra, u Zenici će biti održan prvi Red Bull Soundclash, muzički događaj u kojem će nastupiti Dubioza kolektiv i S.A.R.S. sa Frenkijem i DJ Soulom u ulozi domaćina, koji će se pobrinuti za dobru atmosferu u Areni.

Frenkie je danas stigao u zeničku arenu i kaže kako je prilično impresioniran.

"Ovakvo nešto još nismo imali priliku vidjeti dosad - tu su dva velika stagea, te dva-tri šlepera zvuka. Svirali smo na mnogim festivalima i velikim koncertima, ali ovo je nešto sasvim drugo, neki novi level, ali samim tim izazov za nas i za bendove", kazao je Frenkie u razgovoru za Klix.ba.

Nakon jučerašnjih priprema i proba koje su članovi benda imali u Sarajevu i na kojima su pokazali vrhunsku profesionalnost i uvježbanost, Frenkie ističe kako je sve spremno za odličnu zabavu.

"Arena je rasprodata i očekujemo oko 5, 6 hiljada ljudi", kaže Frenkie i dodaje kako se nada dobroj energiji, budući da će ovaj muzički događaj obilovati zanimljivim i zabavnim trenucima za publiku. Red Bull Soundclash nudi jedinstveni koncept u kojem će se bendovi razmjenjivati na binama, dok će biti okruženi publikom.

"Dubioza i S.A.R.S su dosta slični, muzički eksperimentišu sa različitim žanrovima i jako su dobri u tome, a njihovi su koncerti su puni energije. To zna svako ko god je bio i na jednom koncertu Dubioze Kolektiv i osjetio tu ludnicu, tako da će sutra naveče biti haos", kazao nam je Frenkie.

DJ Soul i Frenkie na Red Bull Sounclashu nastupaju u ulogama domaćina. DJ Soul će zagrijavati ekipu sa dobrom muzikom, dok će Frenkie čitav event provesti uz bendove, najavljivati njihove nastupe i runde, a imat će i jedan svoj kraći nastup.

Više o samom Red Bull Soundclash konceptu možete čitati ovdje.