|

Prvi Red Bull Soundclash u regionu: U Zenici će snage odmjeriti Dubioza kolektiv i S.A.R.S.

Prvi Red Bull Soundclash u regionu: U Zenici će snage odmjeriti Dubioza kolektiv i S.A.R.S.
479
Klix.ba
18.11.2014. u 08:20
5
komentara
479

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Krajem decembra stiže nam jedinstveni muzički spektakl: u Areni Zenica, 20. decembra 2014. godine u 20 sati, održava se prvi regionalni Red Bull Soundclash, na kojem će nastupiti Dubioza kolektiv i S.A.R.S.
Red Bull Soundclash je originalni koncept živog nastupa u kojem se susreću dva benda različitih profila po principu dva benda, dvije bine, jedan show. Bendovi se nalaze na dva stagea na suprotnim krajevima dvorane, s publikom između. Pred njima je nekoliko rundi izazova u kojima trebaju pokazati svoje umijeće, kreativnost i sposobnost improvizacije. Sviraju svoje i pjesme drugog benda, odgovaraju na teme koje im zadaju DJ i drugi bend, obrađuju klasične hitove, a sve to u različitim žanrovima – reggae, rock, jazz, funk, metal, ska...

"Naravno, riječ je o duhovitom prijateljskom nadmetanju, a ne smrtno ozbiljnom takmičenju. Cilj je, prije svega, dobra zabava i spontana muzička saradnja", ističu organizatori.

Ovo je prvi Red Bull Soundclash u regionu, a u njemu će učestvovati dva benda koja su definitivno među najpopularnijima i najtraženijima na našim prostorima - Dubioza kolektiv i S.A.R.S.

Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje kako zvuče Dubiozine pjesme u izvođenju S.A.R.S.-a i obrnuto, kako oba benda izvode svoje i tuđe pjesme u potpuno drukčijim verzijama, i još štošta. Host će biti poznati bh. reper Frenkie, koji će bendove i publiku voditi kroz veče, a muzičku podlogu i zadatke bendovima davat će DJ Soul.

Prvi Red Bull Soundclash je održan 2006. godine u Nizozemskoj i od tada se proširio na pet kontinenata i 17 zemalja. Korijene vuče iz reggae sound systema Jamajke i jazz klubova New Orleansa. U Red Bull Soundclashu nastupala su velika imena svjetske muzičke scene kao što su Erykah Badu, The Ting Tings, Snoop Dogg, The Roots, da spomenemo samo neke.


Karte su u prodaji i cijena je 10 KM do 10. decembra i 15 KM od 10. decembra do dana eventa na Kupikartu.ba.

Sve dodatne informacije možete pronaći na Redbull.ba.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...