Muzika
8

Frenkie, Kontra i Shtuka u art kinu Kriterion 16. marta

Klix.ba
Foto: Vanja Lisac
Foto: Vanja Lisac
U subotu 16. marta Frenkie dolazi na sarajevsku promociju hvaljenog novog albuma "Troyanac", objavljenog krajem 2012. u izdanju Menarta. Koncert će se održati u art kinu Kriterion, 16. marta sa početkom 21:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 5 KM.

Naš reper koji je prije desetak godina bio tek "mali od Ede" danas je jedan od nezaobilaznih prvaka balkanskog hip hopa, što podjednako uvjerljivo dokazuju odlične kritike za album "Troyanac" i visoke pozicije na top listama osvojene hit singlovima "Gori" i "Situacije (featuring Saša Antić) te odlične reakcije na njegov posljednji video spot "Napaćeni Bošnjo".

Frenkie ima i nominaciju za prestižnu nagradu Impala koja se dodjeljuje najboljem evropskom albumu, a prošle godine je pripala Adele.

Gosti u Kriterionu će mu biti sarajevski duo Kontra i Shtuka koji su sa svojim prvijencom "Pogled u prazno" čvrsto zabetonirali svoje mjesto na domaćoj hip-hop sceni. Dugogodišnji su saradnici tako da ova zajednička promocija obećava odličan rep koncert koji će se u Sarajevu dugo pamtiti.