Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Doué.
Ajfelov toranj (kula) i džezva (tradicionalna bosanska posuda za pripremanje kafe: Kako se ide od dna prema vrhu, oboje se sužavaju. Ajfelova kula je takva zbog povećanja otpornosti na vjetrove i ravnomijernije opterećenosti građevinskog materijala samom masom konstrukcije. Džezva je takva zbog manjeg vremenskog perioda potrebnog da voda provri.