Odlična atmosfera
774

Festival Slovo Gorčina: Božo Vrećo na nekropoli stećaka Radimlja priredio spektakl

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Božo Vrećo je na nekropoli stećaka Radimlja večeras priredio spektakl te oduševio publiku koja je s njim pjevala dobro poznate sevdalinke.

Koncert je održan u okviru 52. Izdanja manifestacije Slovo Gorčina u čast velikog bosanskohercegovačkog pjesnika Maka Dizdara u njegovom rodnom Stocu. Vrećo je večeras najavio da će upravo u ovom gradu snimati spot, što je oduševilo njegovu vjernu publiku.

Ovaj interpretator sevdalinki večeras je na nekropoli stećaka Radimlja spojio modu kulturu i tradiciju. Ovaj događaj je pokazao kako se uprkos savremenom i užurbanom vremenu može sačuvati i kultura tradicija te predstaviti na poseban način, koji je dopadljiv svim generacijama.

Unuk Maka Dizdara i počasni predsjednik Upravnog odbora festivala Gorčin Dizdar ranije je istaknuo kako je cilj publici predstaviti ono najbolje što se u tom trenutku u kulturi stvara, prije svega unutar književnosti i poezije, što jeste i danas fokus festivala.

Također je napomenuo da je od svog osnivanja festival također bio multidisciplinaran te i danas obuhvata pored poezije i književnosti slikarstvo, muziku, teatar, promocije knjiga, okrugle stolove i druge aktivnosti. Više informacija možete potražiti na službenoj stranici Festivala kulture Slovo Gorčina.