Muzika
858

Festival "Čudna šuma": Dolaze Jinxi, Obojeni program, Rundek, Rambo Amadeus, TBF, Darkwood Dub...

Klix.ba
"Čudna šuma", festival koji objedinjuje umjetnost, muziku i podizanje ekološke svijesti će od 5. do 7. septembra 2014. godine biti održan u eko-selu EcoFutura u blizini naselja Hreša, iznad Sarajeva.

U okviru festivala bit će organizovane radionice i izložbe na temu ekologije kroz fotografiju, slikarstvo, kiparstvo, strip, te firedance performans uz nastupe bendova, a onima koji žele kampovati na raspolaganju će biti potrebna infrastruktura.

U muzičkom dijelu festivala će nastupiti:

  1. septembar (petak) – 12h-18h Art & DJ, 18h-01h Obojeni program, Jinx, Skroz, Sikter, Billy Andol, 01h-06h DJ floor

  2. septembar (subota) - 12h-18h Art & DJ, 18h-01h Edo Maajka, Letu Štuke, Rundek Cargo Trio, Laka, Strava škola i Corbansick, 01h-06h DJ floor

  3. septembar (nedjelja) - 12h-18h Art & DJ, 18h-01h TBF, Darkwood Dub, Rambo Amadeus, Protest, Anarhiv, Intheroom, 01h-06h DJ floor

"Čudna šuma je primarno ekološki festival. Svi učesnici i gosti festivala su na neki način povezani sa očuvanjem prirode i ekologijom uopšte. Cilj nam je edukacija posjetilaca kroz umjetničke sadržaje i to na mjestu koje je u Sarajevu i regionu prepoznato kao jedinstveno, kada govorimo o prirodnim resursima i održivom razvoju. Ovo je naš doprinos konačnom buđenju svijesti o prirodi, njenim bogatstvima i potencijalu, koji se može koristiti bez zagađivanja", saopštili su organizatori.

Prevoz iz Sarajeva, do i od mjesta održavanja festivala, će biti obezbijeđen posebnim autobuskim linijama. Organizatori su napomenuli i kako je osiguran dovoljan broj parking mjesta, uz detaljnu markaciju od Sarajeva do eko-sela EcoFutura.

"EcoFutura se nalazi na 1200 metara nadmorske visine, okružena gustom šumom, na čistom planinskom zraku i uvijek dostupnom izvorskom vodom. Uvjereni smo da ljudi iz BiH dosad nisu imali priliku slušati svoj omiljeni bend ili DJ-a u takvom ambijentu, koji na više nivoa pruža drugačiji osjećaj u odnosu na uobičajene, gradske festivale. Bina u obliku vigvama, koja će biti postavljena na proplanku s kojeg se pruža pogled na sve sarajevske planine, je sama po sebi jedinstvena. Sigurni smo da će svi učesnici i publika uživati u svim segmentima festivala", pojasnili su organizatori.

Osim bendova, na festivalu će nastupiti i DJ-evi: Yudisthira-Live, Weedran, Focho, Atonic, Mili Sefic, Treba Mi Bass a.k.a Nane&Ismix, Rain, Bass-ul-Ulema Crew, Keon, Hibrid, Agni, Nodi Digitala, Tilawa Project, Arronax-Live, Taurus Gemini, Komorat i Otari Sound.

Karte za festival se mogu kupiti u pretprodaji putem portala Kupikartu.ba. Sve ostale informacije će biti dostupne putem festivalske Facebook stranice.