Povratak u velikom stilu
0

Fatboy Slim dolazi na Big Beach party na Zrću

Sarajevo-x.com
Svjetska DJ zvijezda, Britanac Fatboy Slim 9. jula nastupiti na novaljskoj plaži Zrće. Nakon prošlogodišnjeg premijernog nastupa ipred 5.000 ljudi, na umaškom ATP stadionu, Fatboy Slim na vlastitu se želju u velikom stilu vraća u Hrvatsku.

Njegov nastup na plaži Zrće, na otoku Pagu, biti će kulminacija Big Beacha, prvog hrvatskog 24-satnog partyja na otvorenom. Na događaju se očekuje više od 10.000 fanova iz cijelog svijeta. Grad Novalja, klubovi Papaya, Aquarius i Kaliypso, posljednjih godina u svijetu prepoznati kao hit destinacije, a ovim će projektom potvrditi status najbolje ljetne destinacije Mediterana za ljeto 2011.

Za vrijeme trajanja Big Beach partyja pristup plaži Zrće bit će moguć jedino uz predočenje valjanje ulaznice. Slijedeći veliki uspjeh prošlogodišnjeg nastupa Fatboy Slima u Umagu, namjera je Big Beacha postati prepoznatljivim događajem početkom jula idućih godina u Hrvatskoj. Brojne svjetke medijske kuće najavile su svoj dolazak na najveći "Open air" party u julu, uključujući britanski BBC, MixMag, DJ Mag, Ryanair Magazin, The Guardian, People i druge.

Fatboy Slim u svijetu je postao prepoznatljiv po fascinantnim nastupim pred milionima fanova. Njegov nastup u Rio de Janeiru, na plaži Flamenco, posjetilo je 360.000 ljudi, a legendarni party na plaži u engleskom Brightonu ispred 260.000 fanova ostao je britanski party broj 1 do danas.

Na Zrće dolazi nakon nastupa na Big Beach Festivalu u Japanu, te gaža u SAD i Kanadi. Na zadarski aerodrom stiže na sam dan nastupa privatnim zrakoplovom direktno iz Ukrajine. On i njegova prateća ekipa odsjest će u novaljskom hotelu Boškinac. Kao i prilikom prvog posjeta Hrvatskoj Britanac se i ovoga puta pokazao kao jedna od najmanje zahtjevnih i najprirodnijih svjetskih zvijezda. Zahtjevi prema organizatoru prvenstveno se odnose na tehničke uslove, a što se tiče hrane na listi namirnica za backstage su, između ostalog, sojino mlijeko, organski maslac i organski džem, ali i paški specijaliteti poput svjetski poznatog paškog sira i janjetine.

Fatboy Slim je britanski DJ i producent te pionir elektronske plesne muzike, koja je postigla masovnu popularnost sredinom 90-ih godina, za što definitivno dobar dio zasluga treba pripisati i njemu. Majstor beata izveo je plesnu muziku iz klubova i doveo je na vrh top lista širom svijeta. Fatboy Slim je do sada prodao više od osam miliona albuma, a njegova muzika je definirala žanr i promovirala ga u jednog od najboljih svjetskih DJ-a. Njegova diskografija obuhvata pet samostalnih albuma: Better Living Through Chemistry (1996), You've Come A Long Way, Baby (1998), Halfway Between The Gutter And The Stars (2000), Palookaville (2004) te Greatest Hits – Why Try Harder (2004) (Sony Music/Menart).

Karte za Big Beach po cijeni od 200 kuna mogu se naći u prodajnoj mreži Eventima.