Muzika
0

Fantastičan nastup Led Zeppelina u Londonu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ponovo okupljene rock 'n' roll legende bile su fantastične u ponedjeljak navečer na svom prvom punom koncertu u skoro tri decenije, kombinujući klasike poput "Stairway to Heaven" i "Black Dog" sa himničnim "Kashmirom" i hard rock pjesmom "Dazed and Confused", javio je AP.

Trojici članova grupe - pjevaču Robertu Plantu, gitaristi Jimmyju Pageu i basisti i orguljašu John Paul Jonesu pridružio se na bubnjevima sin pokojnog Johna Bonhama, Jason.

On je bio najnoviji član benda kome je pružena čast da otvori rasprodani dobrotvorni koncert, udarajući u bubanj prije nego što su mu se ostali pridružili u odličnoj izvedbi pjesme "Good Times Bad Times."

Za njom je uslijedila "Ramble On," koja je uništila sve sumnje da 59-godišnji Plant više ne može reproducirati svoj karakteristični vokal. Pageov nastup bio je jednako dobar. Pored toga što je svu noć svirao svoje karakteristične riffove, on se našao u centru pažnje kada je band izvodio bluesy pjesmu "In My Time of Dying."

Page i Plant kasnije su se udružili u izvedbi "Nobody's Fault But Mine," pjesme koja počinje još jednim klasičnim Pageovim riffom i uz pomoć Plantove mimike koja oponaša iste zvuke.

Ipak je Bonham taj koji je mogao biti zvijezdom večeri. U 41. godini života, on je stariji nego što je bio njegov otac kada je 1980. umro u 32.godini. Bohnamov savršeni nastup i ritam kojim nosi natjerali su čak i ostale članove banda da s divljenjem slušaju kraj izvedbe pjesme "Black Dog."

Nakon izvedbe "The Song Remains the Same," Plant je uzviknuo: "Jason Bonham, bubnjevi! Come'on". Set od 16 pjesama ponudio je i nekoliko iznenađenja. Oni su odsvirali i mnoge od opjesama koje su se očekvale, poput "No Quarter" i "Trampled Under Foot," a čitav koncert je trajao nešto više od dva sata, uglavnom zbog izvođenja na bis "Whole Lotta Love" i "Rock and Roll."