Najveći regionalni festival
0

Exit: Počinje nesanica duga 72 sata

Sarajevo-x.com
Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi danas će početi "Exit 2011", jedan od devet najvećih muzičkih festivala u svijetu, prema izboru američke globalne medijske kompanije CNN.

Čast da prvi krenu sa svirkom ove godine pripast će novosadskoj grupi "Atheist Rap", koji će na glavnu binu "Exita" izaći oko 19.00 sati.

   Odmah poslije njih predviđen je nastup srpskih "altenativaca" grupe "Darkwood Dub", poslije kojih će na glavni scenu izaći "Arcade fire" - kanadska sedmočlana indie rock senzacija.

   Pola sata iza ponoći na glavnu binu izaći će istinske zvijezde prve večeri "Exita" - britanski sastav "Pulp".

   Ništa manje zanimljivo biće i na ostalim festivalskim binama, a tradicionalno "najluđa" atmosfera očekuje se na "Dance Areni", gdje će nastupiti majstori "elektronike" poput DJ-eva Joackima Garauda, Tige i Jamesa Zabiele.

   Organizatori grandioznog muzičkog festivala izrazili su očekivanja da će se tokom četiri dana i noći pod svodovima popularne "Đave" naći više od 150.000 mladih iz cijelog svijeta.

   Osim iz Srbije, najbrojniji "Exitaši" su iz država njenog okruženja, kao i Evrope iz koje prednjače mladi Britanci.
   Muzički festival "Exit", 11. po redu, završit će se zvanično u nedjelju, 10. jula, ali praktično svirka sa Petrovaradinske tvrđave utihnut će tek u ponedjeljk, 11. jula, u ranim jutarnjim satima.