{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropska nagrada Mayi Sar za projekt "Moj je život moja pjesma"

29.1.2014. u 11:11
0
0
Evropska nagrada Mayi Sar za projekt "Moj je život moja pjesma"
0
Evropska nagrada Mayi Sar za projekt "Moj je život moja pjesma"
Bosanskohercegovačkoj kantautorici Mayi Sar jučer je u Zagrebu uručena nagrada za iniciranje regionalnog projekta "Moj je život moja pjesma".
Nagradu dodjeljuje Evropska asocijacija za borbu protiv raka grlića materice (ECCA) a uručenje je bilo upriličeno u uredu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, pod čijim je pokroviteljstvom projekat realiziran u Hrvatskoj.

“Nagrade su svakako poticaj za dalji rad, ali ono što me čini vrlo ponosnom jeste činjenica da je broj preventivnih pregleda žena u BiH porastao za 10% što je izniman uspjeh i direktan rezultat akcije”, kazala je Maya Sar nakon dodjele nagrade.

Mayina autorska pjesma “Moj je život moja pjesma” koju izvodi sa Ninom Badrić, Karolinom Gočevom i Aleksandrom Radović postala je popularna već nakon premijernog emitiranja krajem 2010. godine, a na YouTubeu je zabilježila nekoliko miliona pregleda. Akcija započeta u Bosni i Hercegovini dobila je pažnju u široj regiji, a kulminirala je koncertnim promocijama projekta održanim u Sarajevu i Zagrebu.

Mayi Sar je za ovaj projekat prije nekoliko godina uručena i Nagrada za humanost Internacionalne lige humanista kojom je odato priznanje ovom projektu čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti redovitih liječničkih pregleda i pravovremenoj prevenciji HPV virusa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: