Muzika
24

Emir & Frozen Camels tokom ljeta sviraju u gradovima u regiji

Klix.ba
Emir & Frozen Camels ispred sebe imaju radno ljeto, tokom kojeg će svirati širom regije. Publika će Emira i njegov bend imati priliku gledati i slušati na koncertima u Novom Pazaru, Tuzli, Sisku, Zenici, Goraždu, Prizrenu, Travniku, Dubrovniku, Drvaru, Srebrenici…

Zanimljivo je da su Emir & Frozen Camels pozvani da održe koncert na otvaranju ovogodišnjeg Dokufest filmskog festivala, koji se od 7. jula održava u Prizrenu, na Kosovu.

Svim svojim nastupima ovaj bend se potvrđuje kao jedan od najzanimljivijih bendova kada su u pitanju svirke uživo i uopće kao jedan od najboljih muzičkih sastava koje BiH ima. Emir & Frozen Camels su danas 'institucija', koja nas uči urbanoj rock muzici i zavidnom izvođačkom umijeću.

Osim mnogobrojnih nastupa i koncerata, ovih dana završavaju svoj Best Of album na kojem će se naći najpoznatije pjesme sa prethodna tri albuma ovog benda, kao i jedna nova bonus pjesma, iznenađenje za fanove. Radeći na albumu, Emir se imao priliku upoznati sa legendarnim i jednim od najboljih svjetskih bas gitarista - Neilom Stubenhausom.