Muzika
3

Emir & Frozen Camels nastupili na Kosovu

Klix.ba
Rock bend Emir & Frozen Camels je sinoćnjim spektakularnim koncertom na otvaranju 11. Dokufesta u Prizrenu osvojio mnogobrojnu kosovsku publiku.

Nastupom u prepunom klubu Mullini Emir i ekipa su kao zvijezde večeri svojom žestokom svirkom atmosferu doveli do usijanja, mada je za većinu prisutnih ovo bio prvi susret sa muzikom ovog benda.

Jedan od posebnih i emotivnih momenata desio se kada su Emir & Frozen Camels premijerno i prvi put uživo odsvirali svoju pjesmu "Alhambra", posvećenu Srebrenici, što je publika u Prizrenu pozdravila velikim i dostojanstvenim ovacijama. Nakon svog prvog koncerta na Kosovu, članovi benda su oduševljeni gostoprimstvom i odličnom posjećenošću koncerta te izvanrednom reakcijom publike na njihove pjesme... Odmah nakon koncerta bend je dobio mnoštvo poziva za nastup u drugim gradovima Kosova, ali i u Makedoniji.

Time je bend Emir & Frozen Camels pokazao svoju sve veću regionalnu popularnost te najavio nastavak ljetne turneje, u kojoj slijede koncerti u Hadžićima, Goraždu, Tuzli, Dubrovniku, Drvaru, Sisku, Novom Pazaru...