|

Emir Aličković pred nastup u Sarajevu: Ovo je jedan veliki test, jedva čekamo koncert

Emir Aličković pred nastup u Sarajevu: Ovo je jedan veliki test, jedva čekamo koncert
248
L. K.
13.10.2019. u 14:12
16
komentara
248

dijeljenja
Emir Aličković pred nastup u Sarajevu: Ovo je jedan veliki test, jedva čekamo koncert Foto: I. Š./Klix.ba
Prve muzičke korake Emir Aličković napravio je u takmičarskim emisijama, a danas je frontmen popularnog Lapsus banda. Ne krijući da jedva čeka ponovo nastupiti pred sarajevskom publikom, Aličković u razgovoru za Klix.ba kaže kako je koncert koji će 19. oktobra održati u Domu mladih veliki test.
"Sarajevo je jedan veliki test za sve muzičare pa tako i za mene i moj bend. Nije lako dokazati se u Sarajevu, ali nemam tremu i jedva čekam početak koncerta", kaže Aličković.

Još kao dijete je shvatio da je muzika njegova ljubav, časove pjevanja pohađao je kod Aleksandre Radović, usavršio je sviranje tri instrumenta i prvobitno gradio solo karijeru. Član Lapsus banda, jednog od najtraženijih bendova u regionu, postao je prije nekoliko godina.

"Bendu je zatrebao pjevač i rado sam postao dio te priče", prisjeća se.

Samo dvije godine kasnije Lapsus band je prvi put napunio sarajevski Dom mladih, a isto planiraju ponoviti i za nekoliko dana. Većinu pjesama ovog popularnog benda pisao je Bane Opačić, a mladi pjevač ističe kako je veoma ponosan na ovu saradnju.


"Sve ono što smo snimili i što je ostvarilo veliki uspjeh snimio je upravo Bane. Sada imamo nove pjesme koje su napisali Marina Tucaković i Bane, a sve one će uskoro ugledati svjetlo dana", najavljuje.

Priča nam kako je bend ovo ljeto imao 44 koncerta te kako je imao samo 12 slobodnih dana koje su iskoristili za odmor. U sklopu turneje su obišli cijeli region, kaže Aličković ne krijući zadovoljstvo zbog uspješnih nastupa.

Koliko je bend naporno i vrijedno radio pokazat će i četiri nove pjesme koje izlaze uz prateće spotove. Među tim pjesmama nalazi se i jedan duet, otkriva naš sagovornik, no još uvijek ne želi otkrivati više informacija o tome s kim ga je snimio.

Foto: I. Š./Klix.ba Foto: I. Š./Klix.ba


Prije nešto više od dvije godine su u jednom od intervjua najavili da se spremaju za Eurosong.

"Tada je to bio plan i takva je bila priča, ali nismo otišli. U svakom slučaju, to je moj veliki san i ako se ikada ukaže prilika objeručke ću je prihvatiti", kaže.

Hobi mu je sviranje klavira, a slobodno vrijeme rado i nerijetko troši na humanitarne akcije. Dokazuje to i neobičan nastup koji je s bendom napravio prije dvije godine u Sarajevu, kada se maskirao u beskućnika i zatim s bendom nastupio na jednoj od glavnih sarajevskih ulica. Sav novac koji su sakupili na tom nastupu udvostručili su i donirali u humanitarne svrhe.


"To je bila jedna super akcija koju bismo svakako voljeli ponoviti. Zbog gustog rasporeda ne možemo stići na sve humanitarne nastupe na koje nas zovu, ali svakako se mnogo bavimo humanitarnim radom. Samo preferiramo da o takvim stvarima ne pričamo često, ne volimo se hvaliti", skromno kaže.

Koncert će biti održan 19. oktobra u Domu mladih od 20 sati, a karte je moguće kupiti na biletarnici Doma mladih na Skenderiji, kao i na stranici Kupikartu.ba
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...