New York
0

Eminem i Jay-Z oduševili publiku na stadionu Yankeeja

Sarajevo-x.com
Popularni muzički dvojac, Eminem i Jay-Z, održali su koncert na njujorškom stadionu Yankee i oduševili prisutnu publiku.

"Mislim da ne znam gdje se sada nalazim. Počašćen sam što sam dio ovog spektakla u Bronxu, rodnom mjestu hip-hopa", rekao je Eminem publici u ponedjeljak navečer, na rasprodanom koncertu.

Njegov koncert sa Jay-Zjem je još jedan primjer koliko se promijenio taj, sad već 30 godina star, muzički žanr.

"Moram vam reći da je najljepša stvar na svijetu biti ovdje večeras, biti iz New Yorka, i biti na stadionu Yankee", rekao je Jay-Z.

Eminem i Jay-Z održali su dva koncerta u Comerica Parku u Detroitu ranije ove godine, a podržale su ih kolege D-12, 50 Cent, Dr. Dre i B.o.B.

Jay-Z je pozvao Kanyea Westa, Chrisa Martina i svoju suprugu Beyonce da mu se pridruže na sceni.

Reper iz Detroita prodao je najviše ploča svih vremena, snimio je novi album "Recovery", koji je najprodavaniji ove godine, a novi album obilježava njegov povratak nakon ozbiljne ovisnosti o drogama.

Njegov koncert je započeo prisjećanjima na borbu s drogom, a kasnije je Eminem govorio o svojoj zahvalnosti jer mu je pružena još jedna šansa.

"Nedostajali ste mi, publiko, jesam li ja nedostajao vama?", rekao je Eminem vrištećoj publici. "Osjećam se tako dobro što sam se vratio".