Žestoka konkurencija
0

Edo Maajka u borbi za MTV EMA nagradu

Sarajevo-x.com
Edo Maajka (Foto: Predrag Vučković)
Edo Maajka (Foto: Predrag Vučković)
Hip-hoper iz Brčkog sa adresom u Zagrebu, Edo Maajka našao se rame uz rame sa Gibonnijem, Gramophonedzie, Leeloojamaisom i Negativom u finalnoj borbi za nagradu Best Adria Act (Najbolji regionalni izvođač), čije će se dodjela održati 7. novembra u Madridu.

Ovih pet izvođača osvojilo je najviše glasova publike nakon što je u augustu nominirano 30 kandidata u kategoriji Best Adria Act. Glasanje za najboljeg regionalnog izvođača počelo je u ponedjeljak i trajat će do 15. oktobra.

"Zahvaljujem MTV-ju na nominaciji, nadam se da će biračko tijelo glasati za 'Ove godine' pa možda Menart plati još koji spot. Hvala MTV-ju, hvala mom bendu, Menartu, Studiju Morris i Filipu Jelašu. Voli vas Maajka", javio se Edo Maajka iz dalekog Izraela.

Ovogodišnja dodjela nagrada održat će se u glavnom španskom gradu Madridu, pa će tako Španija drugi put biti domaćin velike muzičke fešte nakon Barcelone 2002. godine.

Nagrade će biti dodijeljene u 13 kategorija, najviše šansi imat će Lady Gaga i Katy Perry koje su nominovane za pet nagrada. Na drugom mjestu je Eminem sa četiri nominacije.