Muzika
181

Dženan Jahić premijerno predstavio spot za pjesmu "Miramar"

Klix.ba
Dženan Jahić, mladi sarajevski pjevač, autor brojnih hitova, ali i doktor medicine i dvadeseterostruki prvak BiH u sportskom plesu, danas je u hotelu Evropa pred mnogobrojnim zvanicama premijerno predstavio pjesmu i spot "Miramar", koja ujedno najavljuje i njegov drugi album istoimenog naziva, koji publika može očekivati u septembru.

Ono što je ovu promociju činilo nesvakidašnjom i izuzetno interesantnom je činjenica da su gosti mogli pogledati i čuti čak tri verzije pjesme, koju je svestrani umjetnik otpjevao na bosanskom, španskom i ruskom jeziku.

Jahić je autor teksta i muzike za "Miramar", dok je aranžman djelo Marina Meštrovića. Spot je sniman u produkciji Hayata u Havani na Kubi u februaru ove godine, gdje je Jahić boravio radi snimanja spotova za još nekoliko numera, ali je tom prilikom pohađao i posebne plesne pripreme, koje okupljaju najbolje plesače svijeta.

Dopadljiva pjesma odličnog ritma, koja priziva sreću, ljeto, sunce i more, rasplesala je mnogobrojne zvanice na ljetnoj bašti hotela Evropa.

"Pansion 'Miramar' je simbol života, ljubavi, neprolaznosti vremena. Ja imam svoj pansion 'Miramar', ali isto tako znam da svako ima svoj pansion 'Miramar'. Zbog toga vjerujem da ćete se svi pronaći u ovoj lijepoj priči, jer 'Miramara' ima svuda po svijetu. Sretan sam da sam imao priliku otići tako daleko radi snimanja, u zemlju gdje su ljudi zaista sretni što su živi. Sa mnom u autu je bila jedna od najboljih kubanskih plesačica i naša instruktorica. Mislim da ćemo u ovaj dio Evrope, ali i u Bosnu i Hercegovinu prenijeti jedan poseban osjećaj egzotike, ljubavi i strasti, i povratka u prošlost", kazao je Jahić.

Promociju je pratio veliki broj medija, a svojim dolaskom Dženanu su podršku pružili brojne kolege sa estrade Amir Kazić Leo, Neno Murić, Šaćir Ameti, Al Dino Kurić, Elmedin Kadrispahić Eka, Ahmed Švrakić, Indira Kučuk Sorguč...

Uz Dženana, koji je odnedavno, uposlenik Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, bili su i brojni profesori ove obrazovne ustanove na čelu sa dekanom Nusretom Smajlovićem. Tako su među prvima na novom spotu Dženanu čestitali i Izet Rađo, Munir Talović, Ifet Mahmutović, Eldin Jelešković...

Na promociji Jahić je otkrio i da je završio pisanje pjesme za duet Jasne Gospić i Frane Lasića koja će se zvati "Samo jedna noć".

"Imam potrebu da stvaram, ne samo za sebe, nego i za druge. Posebno mi je drago što su moj talenat prepoznali i zvijezde kao što su Jasna Gospić, Halid Bešlić, Frano Lasić", istakao je Dženan.