Muzika
57

Dženan Jahić predstavlja spot za pjesmu "Miramar"

Klix.ba
Dženan Jahić, mladi sarajevski pjevač, autor, doktor medicine i dvadeseterostruki prvak BiH u sportskom plesu, u ponedjeljak 30. maja sa početkom u 19 sati na ljetnoj terasi hotela Evropa premijerno će predstaviti pjesmu i spot "Miramar", koja najavljuje njegov novi, drugi album istoimenog naziva, koji publika može očekivati najkasnije početkom jeseni.

Jahić je autor teksta i muzike, dok je aranžman djelo Marina Meštrovića. U ponedjeljak u hotelu Evropa predstavnici medija i gosti moći će poslušati tri verzije pjesme i spota - na bosanskom, ruskom i španskom jeziku.

Spot je sniman sa ekipom Hayat production u Havani na Kubi u februaru ove godine, gdje je Jahić boravio radi snimanja spotova, ali i pohađanja posebnih plesnih priprema gdje se okupljaju najbolji plesači svijeta s ciljem da se vrate korjenima plesa, a Kuba je kolijevka plesa, pogotovo rumbe i cha cha cha.

"U spotu za pjesmu 'Miramar' vozio sam auto iz 1958. godine. Bilo je to neponovljivo iskustvo. U spotu ćete vidjeti lijepe Kubanke, plaže, more, kako izgleda život u Havani i sve ono po čemu je Kuba definitivno drugačija od svih zemalja na svijetu. Pjesma je ljetna, pansion Miramar simbol je ljubavi, a dio refrena pjevam na španskom", kaže ovaj svestrani umjetnik.

U međuvremenu, Jahić se bavi i autorskim radom, a zanimljivo je spomenuti da je završio duetsku pjesmu za legendarnog Franu Lasića i Jasnu Gospić.

"Bit će to duet koji će nas vratiti u svijet romantike, strasti i neotsanjanih snova. Mnogo sam ponosan na ovo, mnogo mi znači ova saradnja, jer Frano i Jasna su pravi umjetnici sa dugogodišnjim iskustvom. Sa Jasnom je veoma ugodno sarađivati, i zaista volim kada zajedno radimo, jer se jako dobro razumijemo i osjećamo", kaže Dženan.