Dok čekamo album
51

Dum Dum u novoj pjesmi "Hoću da znam" preispituje stanje ljudskog duha

Dž. L.
Nakon snažne ljubavne pjesme "Prokleto sami", rock sastav Dum Dum objavio je novu pjesmu naziva "Hoću da znam" koja će se naći na prvom albumu ove bosanskohercegovačke grupe koja je već dobro poznata rock publici u našoj zemlji.

Baš onako kako su i obećali, dok album privode kraju, donose nam novi singl uz videospot snimljen u naučnofantastičnom duhu.

Nova pjesma, priča nam gitarista i pjevač benda Jasmin Fajić, nastala je kao posljedica promišljanja o stanju duha na globalnom planu. Fajić je upravo odgovoran za muziku i tekst "Hoću da znam".

"Živimo u konzumentskom društvu gdje je bitnija forma od sadžaja, gdje je sistem vrijednosti apsolutno izokrenut i u vremenu potpune površnosti i segregacije društva u svakom dijelu planete, a 'dobro' kao takvo postalo je incident. U ovom trenutku milioni djece plaču samo zato što se svjetske elite igraju šaha ljudskim životima. To je pogrešno. Zato je u samoj pjesmi postavljeno pitanje 'da li milion suza znači bolje sutra?'", govori nam Fajić.

Bubanj na novoj pjesmi odsvirao je Jasmin Efendić, bass Melis Cakić, a pjesma je snimana u studiju Hayat Productiona, dok su miks i mastering rađeni u studiju Amadeus. Video za pjesmu djelo je Nedima Šećeragića.

Dum Dum je ranije najavio da će album objaviti najesen ove godine. Uz nove svirke i nastupe u BiH i inozemstvu, čekamo nove pjesme bh. rock grupe.