Ljubavna tematika
225

Dum Dum u 2020. ulazi uz singl "Ti i ja", u spotu se pojavljuje i Marija Šuković

Klix.ba
Grupa Dum Dum u 2020. godinu ulazi s novim singlom u izdanju Hayat Produkcije. Nakon pjesama "Katarza", "Prokleto sami" i "Hoću da znam" bosanskohercegovački rock sastav donosi nam i pjesmu "Ti i ja" .

Bubanj je i ovaj put sniman u studiju Hayat Produkcije, dok su vokali i ostali instrumenti, kao i mix i mastering rađeni u studiju Amadeus Marina Meštrovića.

Ovaj put Dum Dum se predstavlja u skoro pop izdanju pjesmom ljubavne tematike, bez virtuoznih instrumentalnih dionica i prvi put u svom videospotu angažuje glumicu Mariju Šuković.

"Kada smo razmišljali o tome ko bi mogao uraditi ovaj video, dosta ljudi nam je predložilo Eldara Muhića, pa smo stupili u kontakt s njim te vrlo brzo dogovorili saradnju i u potpunosti smo zadovoljni odrađenim poslom. Nakon što je poslušao pjesmu on je predložio da se ubaci taj jedan režirani dio te predložio Mariju. Ono što je vrlo bitno, jeste da se iskreno zahvaljujemo Asocijaciji muzičkih umjetnika i stvaralaca (AMUS, kao i Asocijaciji izvođača i svirača BiH, Ataxmedia produkciji te BKC Sarajevo na podršci, kao i Hayat produkciji na povjerenju i podršci domaćoj muzičkoj sceni", govori Jasmin Fajić Faja, frontmen grupe.

Bas gitaru za pjesmu "Ti i ja" svirao je Kenan Kumrić, bubanj Adnan Hadžić, a autor muzike, teksta i aranžmana je Jasmin Fajić Faja. Što se albuma tiče, on bi trebao biti gotov do kraja marta 2020. godine.

Pjesmom "Prokleto sami" Dum Dum je također nominovan za najbolju rock numeru za 2019. godinu na prestižnoj muzičkoj nagradi MAC AWARDS CEREMONY koja se održava 27. januara u Beogradu, a kako je glasanje u toku, svoj glas za ovaj bend možete dati na OVOM LINKU.