Muzika
1

Dugogodišnji prijatelji Gibonni i Oliver Dragojević objavili zajednički album "Familija"

Piše: M. N.
Popularni hrvatski pjevači Gibonni i Oliver Dragojević dvadesetogodišnje prijateljstvo krunisali su zajedničkim albumom pod nazivom "Familija".

Na albumu se nalazi devet pjesama za koje je stihove i muziku napisao Gibonni, a koji je najavljen Oliverovim singlom "Gdje to piše" te Gibonnijevim singlom "Onako, od oka". Album su premijerno predstavili 2. aprila na koncertu održanom u Zagrebu.

Na prvom zajedničkom izdanju okupilo se više od 20 vrhunskih saradnika s respektabilnim biografijama. Produkciju uz Gibonnija i Olivera potpisuju Nikša Bratoš i Elvis Stanić.

Nove pjesme snimane su u raznim studijima, počevši od Korčule, Splita, Opatije, Zagreba, preko Madrida, Pariza pa sve do Los Angelesa.

Oliver je na ovom albumu obradio staru Gibonnijevu pjesmu "Kada sam nasamo s njom" koju inače voli svirati na svojim nastupima.

U pjesmi "Onako, od oka" gitaru svira Steve Stevens, glavni saradnik Bollyja Idola, koji je svirao na albumima Michaela Jacksona. Pino Palladino i Manu Katche dobro je poznati dvojac svjetskog renomea koji je i dosad svirao na Gibonnijevim albumima. A tu je i plejada regionalnih muzičara, od Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića preko Matije Dedića i Elvisa Stanića do cijelog niza uglednih instrumentalista koji su Oliveru i Gibonniju pomogli da zaokruže svoju muzičku viziju.

Gibonni i Oliver snimili su dosada jednu zajedničku pjesmu 1994. godine koja je postala veliki hit i evergreen "U ljubav vjere nemam".