{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dubioza zapalila publiku u Mostaru i na minus šest stepeni

31.12.2015. u 07:59
89
7
Dubioza zapalila publiku u Mostaru i na minus šest stepeni
89
Jak vjetar, koji je jučer cijeli dan puhao u Mostaru brzinom i do 60 km/h, i temperatura od minus 6 stepeni povremeno su prijetili da dovedu u pitanje održavanje velikog koncerta Rock škole na stadionu Kantarevac.
No, buru su svojim izlaskom na scenu utišali i publiku zagrijali Dubioza kolektiv i bendovi iz Rock škole. Ono što se svakako nije utišalo bila je fenomenalna svirka i gromoglasna podrška publike na Kantarevcu.

U gradu na Neretvi već desetak godina nije bilo proslave Nove godine na otvorenom, no sinoćnji koncert sasvim je dostojno ispunio tu prazninu, o čemu je svjedočila sjajna atmosfera na Kantarevcu. Dubioza kolektiv i bendovi iz Rock škole Mostar, pobrinuli su se da novogodišnje slavlje u Mostar stigne dan ranije.

Ni jak vjetar koji je cijelog dana "rezao kroz kosti" nije spriječio mostarsku publika da ispuni stadion Kantarevac. Za svoju upornost i strpljenje nagrađeni su sjajnim koncertom. Prvo su ih odličnim nastupima zabavili mladi bendovi Rock škole, a onda je na scenu izašla Dubioza kolektiv, "otpuhala vjetar" i izazvala jednu drugu buru – buru oduševljenja. Kantarevac se "talasao" od pokreta publike, koja se neprestanim plesom i skakanjem uspjela izboriti sa niskom temperaturom.

Od trenutka kada je Dubioza izašla na binu bilo je jasno da će ovo biti večer prepuna euforije: već prvi taktovi ekipe u crno-žutim dresovima bacili su publiku u delirij. Svakako da je svemu doprinijela i činjenica da je ovo bio prvi nastup Dubioze u Mostaru u posljednjih nekoliko godina, te jedini u BiH ove godine. Prije pet godina na ovom istom stadionu publika je cijelo vrijeme pjevala uglas s njima, a sinoćnji koncert kao da se samo nastavio na tu julsku večer 2010. godine.

U velikom finalu koncerta, Dubiozi su se na sceni pridružili mladi muzičari Rock škole kako bi svi zajedno izveli Dubiozin hit "Kokuz", na oduševljenje gledatelja. Na bini je u jednom trenutku bilo preko 20 muzičara, no izdržala je, jednako kao što je izdržala i jake nalete vjetra prije i tokom koncerta. Završna scena za pamćenje, sa večeri za pamćenje.

Treba napomenuti da je osnovni cilj koncerta bila promocija Rock škole Mostar i unapređenje njenog rada: naime, prihod je namijenjen opremanju sopstvenog studija škole. Inicijalna krila projektu dao je Red Bull, a potom se u cijelu priču uključila Dubioza kolektiv na poziv svog bivšeg člana Orhana Masle Ohe, današnjeg voditelja Rock škole.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: