Dubioza zapalila publiku u Mostaru i na minus šest stepeni

Klix.ba
31.12.2015. u 07:59
89
7
Dubioza zapalila publiku u Mostaru i na minus šest stepeni
89
1/5 Foto: Sulejman Omerbašić
2/5 Foto: Sulejman Omerbašić
3/5 Foto: Sulejman Omerbašić
4/5 Foto: Sulejman Omerbašić
5/5 Foto: Sulejman Omerbašić
Jak vjetar, koji je jučer cijeli dan puhao u Mostaru brzinom i do 60 km/h, i temperatura od minus 6 stepeni povremeno su prijetili da dovedu u pitanje održavanje velikog koncerta Rock škole na stadionu Kantarevac.
No, buru su svojim izlaskom na scenu utišali i publiku zagrijali Dubioza kolektiv i bendovi iz Rock škole. Ono što se svakako nije utišalo bila je fenomenalna svirka i gromoglasna podrška publike na Kantarevcu.

U gradu na Neretvi već desetak godina nije bilo proslave Nove godine na otvorenom, no sinoćnji koncert sasvim je dostojno ispunio tu prazninu, o čemu je svjedočila sjajna atmosfera na Kantarevcu. Dubioza kolektiv i bendovi iz Rock škole Mostar, pobrinuli su se da novogodišnje slavlje u Mostar stigne dan ranije.

Ni jak vjetar koji je cijelog dana "rezao kroz kosti" nije spriječio mostarsku publika da ispuni stadion Kantarevac. Za svoju upornost i strpljenje nagrađeni su sjajnim koncertom. Prvo su ih odličnim nastupima zabavili mladi bendovi Rock škole, a onda je na scenu izašla Dubioza kolektiv, "otpuhala vjetar" i izazvala jednu drugu buru – buru oduševljenja. Kantarevac se "talasao" od pokreta publike, koja se neprestanim plesom i skakanjem uspjela izboriti sa niskom temperaturom.

Od trenutka kada je Dubioza izašla na binu bilo je jasno da će ovo biti večer prepuna euforije: već prvi taktovi ekipe u crno-žutim dresovima bacili su publiku u delirij. Svakako da je svemu doprinijela i činjenica da je ovo bio prvi nastup Dubioze u Mostaru u posljednjih nekoliko godina, te jedini u BiH ove godine. Prije pet godina na ovom istom stadionu publika je cijelo vrijeme pjevala uglas s njima, a sinoćnji koncert kao da se samo nastavio na tu julsku večer 2010. godine.

U velikom finalu koncerta, Dubiozi su se na sceni pridružili mladi muzičari Rock škole kako bi svi zajedno izveli Dubiozin hit "Kokuz", na oduševljenje gledatelja. Na bini je u jednom trenutku bilo preko 20 muzičara, no izdržala je, jednako kao što je izdržala i jake nalete vjetra prije i tokom koncerta. Završna scena za pamćenje, sa večeri za pamćenje.

Treba napomenuti da je osnovni cilj koncerta bila promocija Rock škole Mostar i unapređenje njenog rada: naime, prihod je namijenjen opremanju sopstvenog studija škole. Inicijalna krila projektu dao je Red Bull, a potom se u cijelu priču uključila Dubioza kolektiv na poziv svog bivšeg člana Orhana Masle Ohe, današnjeg voditelja Rock škole.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: