Muzika
14

Dubioza kolektiv u Zenici: Uspjeh "Apsurdistana" pokazuje da je glupost najpopularnija

Piše: E. Mehić
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Popularni bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv večeras je zeničkoj publici, u Family centru Multiplex Ekran Zenica, predstavio svoj novi album "Apsurdistan".

Promociji novog albuma prisustvovao je veliki broj Dubiozinih zeničkih fanova koji su se fotografisali sa uvijek raspoloženim članovima benda, a imali su priliku i da kupe njihov originalni album.

Momci iz Dubioze kolektiv još jednom su se osvrnuli na naziv albuma kazavši da su ideju za njegovo ime dobili iz naše svakodnevnice.

"Situacija u kojoj živimo je apsurdna i to je opravdan naziv koji postavlja dovoljno široke okvire za deset pjesama koje se nalaze na albumu. Cilj je bio da na neki humorističan i sarkastičan način pokažemo kakav je prosječan život jednog Apsurdistanca", kazali su momci iz Dubioze.

Album je prema riječima članova benda nastao u pauzama između koncerata, a nakon turneje uslijedio je posao u studiju, koji je rezultirao dobro prihvaćenim albumom u društvu. Na pitanje novinara kada se očekuje njihov nastup u Zenici kazali su da sve zavisi od organizatora događaja.

"Bilo bi glupo da sami sebe pozovemo. Naš plan je da sviramo cijelo ljeto, uglavnom vani, ali od septembra planiramo solo koncerte kojima ćemo uglavnom promovisati ovaj album", dodali su momci iz Dubioze.

Album je za veoma kratko vrijeme osvojio publiku, koja ga je ocijenila kao kvalitetnim i prihvatljivim u društvu čemu svjedoći i veliki broj downloada na službenoj stranici Dubioza.org.

"U suštini imali smo super platformu i komentare, začudo. Da ne bude da hvalimo svog konja, ali nismo očekivali da će album biti ovako dobro prihvaćen kod raje. Broja downloada nam pokazuje da je album prošao", kazao je Almir Hasanbegović, dok je Adis Zvekić dodao:

"To je pokazatelj da je danas glupost najpopularnija i što si više blizu gluposti, više si popularan u društvu."

Nakon promocije albuma uslijedio je kratak nastup Dubioze kolektiv u Movie clubu Ekran, nakon čega će se uputiti u Njemačku na novu turneju.