Završen 10. Demofest
93

Dubioza Kolektiv razdrmala banjalučki Kastel posljednje večeri Demofesta

Piše: M. T.
(Foto: Klix.ba)
Jubilarni, deseti Demofest, najpoznatiji festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi završen je u subotu navečer proglašenjem pobjednika i nastupom legendarnih grupa Dubioza kolektiv, Bad copy i Rudimental DJ set.

Posjetioce na Kastelu sinoć je posebno razdrmao nastup Dubioze Kolektiv. Banjalučka publika je oduševljeno ispraćala svaki od hitova popularne grupe kao što su "Kažu", "Valter", "Himna generacije", "No escape"...

Podsjećamo na to da je "Flight Network ", renomirana turistička agencija iz Kanade, objavila ovogodišnju listu na kojoj se našao 21 festival iz Evrope koji imaju najprisniji odnos sa publikom, a među njima je i "Demofest".

Alternativni rok bend Slonz iz Šapca pobjednik je ovogodišnjeg Demofesta. Njima će pripasti prva nagrada u iznosu od 3.500 eura.

U izuzetno jakoj konkurenciji od 50 demo bendova žiri je odlučio da drugo mjesto i nagrada od 2.000 eura pripadne bendu Tyger Lamb iz Zagreba, dok je treće mjesto i nagrada od 1.000 eura pripala novosadskoj grupi Wolfram.

Slonz čine tri člana sa ranijim bendovskim iskustvom, ali sa željom da naprave svoj zajednički projekt. Često nastupaju po klubovima i festivalima u Srbiji i to im pruža priliku da publici prezentuju šta znaju i umiju.

Slonz trenutno ima u planu snimanje albuma na kojem će biti uživo odsvirane pjesme sa pratećim video-spotom, a zvat će se "Sledećeg dana niko nije umro”.

Kažu da njihove tekstove ili izuzetno voliš ili ih ne možeš slušati. Mikrofon i gitara su u rukama Nikole Mijailovića, na bubnjevima je Borivoje Tošić, a trio upotpunjuje basista Nenad Tošić.

U revijalnom dijelu programa, na dvije bine Beton i Bastion nastupili su Rudimental, DJ Set, Bad Copy, Sopot i prošlogodišnji pobjednici bend Seine, koji su danas promovisali i svoj album "Sno sna".