Muzika
16

Dubioza kolektiv i Rock škola uživo na mostarskim terasama i krovovima

Klix.ba
Foto: Sulejman Omerbašić
Foto: Sulejman Omerbašić
U sklopu priprema za veliki koncert Rock škole Mostar 30. decembra na stadionu Kantarevac, Dubioza kolektiv je provela dan na sunčanim mostarskim terasama svirajući sa polaznicima Rock škole u akustičnoj postavi.

U sklopu priprema za veliki prednovogodišnji open-air event koji organizuje Rock škola Mostar, a na kojem će momci iz Dubioze kolektiv biti zvijezde večeri, crno-žuta ekipa nedavno je održala muzičku radionicu sa polaznicima Rock škole. Tu priliku su iskoristili i kako bi sa njima uvježbali pjesmu "Kokuz", koju će na koncertu izvesti zajedno.

Da bi provjerili kakav su rezultat dale njihove zajedničke probe, naredni put kada su dolazili u Mostar uživo su testirali svoju usviranost. Zajedno sa mladim muzičarima iz Rock škole obišli su mostarske terase i krovove, na kojima su svirali akustičnu verziju "Kokuza". Sudeći po onome što se može čuti i vidjeti u videu, vrijeme i trud uloženi u probe nisu uzaludno potrošili. Biće zanimljivo čuti njihovu zajedničku izvedbu pjesme na velikoj bini i sa moćnim razglasom, 30. decembra na Kantarevcu.

Publiku na Kantarevcu najprije će svojim nastupima zagrijati mladi muzičari stasali u Rock školi, kao što su bend Floridus i još nekoliko muzičkih projekata škole, da bi potom uslijedio kompletan koncert Dubioze kolektiv. Na kraju njihovog nastupa, na bini će im se pridružiti polaznici Rock škole i svi zajedno će izvesti Dubiozin hit "Kokuz".

Ulaznice za koncert mogu se kupiti online na www.kupikartu.ba i na prodajnim mjestima KupiKartu u bh. gradovima, a u Mostaru su dostupne također na recepciji Muzičkog centra Pavarotti. U Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori mogu se kupiti putem prodajnog sistema KupiKartu.ba. Cijena ulaznice je 5 KM, u što je uključena i konzumacija.