Muzika
27

Dubioza kolektiv 2. marta pred mostarskom publikom

Klix.ba
Balkanski punk-dub bend Dubioza kolektiv potvrdit će status koncertne atrakcije regije i pred mostarskom publikom, koja će u njihovom nastupu uživati 2. marta u sportskoj dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru.

Pred mostarsku publiku Dubioza kolektiv stiže sa velikog koncerta u splitskoj Spaladium areni, dok su za april najavili svoj najveći koncert do sada - u beogradskoj Kombank areni.

Sa mnoštvom odsviranih i zakazanih koncerata, Dubioza kolektiv nastavlja svoju misiju. Zvuk benda kombinacija je tradicionalnih muzičkih formi sa elementima hip-hopa, reaggea, duba i rock'n'rolla, obojena jedinstvenim iskustvom koje je njihove živote promijenilo zauvijek. Njihove energične žive svirke prepoznate su kao pravo osvježenje na balkanskoj muzičkoj sceni.

Da su jedan od koncertno najaktivnijih bendova, govori i podatak iz 2013.godine kada su održali 80-tak nastupa u 23 zemlje regije, Evrope i Južne Amerike, uključujući prošle jeseni tri velika, spektakularna samostalna koncerta u rasprodatim dvoranama Zagrebu, Rijeci i Sarajevu.

“Nastojimo u Hercegovinu dovesti neke od najvećih muzičkih zvijezda, pa je Dubioza kolektiv logičan izbor. Budući da se već nekoliko godina nisu sreli s mostarskom publikom, ne sumnjamo kako će se ulaznice odmah razgrabiti”, kazali su organizatori koncerta iz agencije PRimera.

Ulaznice u pretprodaju stižu iduće sedmice po jedinstvenoj cijeni od 13 KM, a već sada se mogu rezervirati na [email protected]