U BKC-u
109

Drugi dan Kvirhane u Sarajevu: Posjetitelji uživali u nastupu kolektiva House of Flamingo

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Posjetitelji festivala Kvirhana, kojeg organizuje Sarajevski otvoreni centar, uživali su večeras u nastupu hrvatskog queer kolektiva House of Flamingo u Bosanskom kulturnom centru.

Naime, House of Flamingo inače djeluje na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj sceni kao platforma za razvoj i vidljivost drag kulture. Naravno, održavaju nastupe i u drugim zemljama regije.

Navode da nude nesvakidašnje scensko iskustvo umjetničke prakse draga, koji je sastavnica kulturne i klupske ponude brojnih svjetskih metropola.

Osim nastupa House of Flaminga, prisutni su uživali i u zabavnoj atmosferi koju je priredila DJ-ica Kazumi, koja je za kratko vrijeme postala prepoznatljivo ime na sarajevskoj muzičkoj sceni.

Inače, cilj festivala Kvirhana je kreiranje prostora gdje će queer osobe ne samo biti ono što zaista jesu, nego i slaviti svoje identitete. Iako je Kvirhana primarno siguran i slavljenički prostor za lezbejke, gej, biseksualne, transrodne i queer osobe, ona je i mjesto susreta i slobode za sve one koji podržavaju LGBTIQ osobe ili propituju ustaljene norme vezane za spol, rod i seksualnost.

Kvirhana se zatvara sutra, a bogat program će također biti organizovan u Bosanskom kulturnom centru. Ulaz je besplatan, a više informacija možete pronaći na zvaničnoj stranici.