Muzika
26

Don Guido i Misionari 1. februara u Pro Rock Clubu Johnny

Klix.ba
Početak slavljeničkog mjeseca u Pro Rock Clubu Johnny obilježit će svirka Don Guida i njegovih Misionara i benda Bluesmen in Black, 1. februara.

Don Guido je najpoznatiji blues muzičar u BiH i do sada je sarađivao sa mnogim svjetski poznatim ličnostima. kao što su Bono iz grupe U2, The Blues Traveler, Rambo Amadeus, Tito & Tarantula...

Također treba naglasiti jedinstvenost i raznolikost autorskog rada Don Guida i Misionara u pjesmama koje se protežu kroz razne žanrove i spajaju nespojivo, od bluesa i funka preko etna do hard rocka, kao i tematiku tekstova koji promovišu ljubav, jedinstvo i borbu protiv nepravde.

Don Guido i Misionari su: Vladimir Kajević Don Guido - gitara, vokal, Vladimir Vlado Grizelj Big Freeze - gitara, Bruno Lovrić - bas, Ilian Nikolov - bubanj i Toni Pešikan - udaraljke.

U drugom dijelu nastupa, čut ćete bend koji silovito osvaja srca publike i tjera na ples cijelu noć.

Energičnost, razigranost i jedinstvenost su riječi koje opisuju njihov nastup. Bend svira obrade poznatih i manje poznatih blues/rock pjesama u latino/funky maniru izvođača i bendova kao što su: Ray Charles, Sting, Joe Cocker, James Brown, John Lee Hooker, Sex Pistols, Jimi Hendrix, Santana, Frank Zappa i drugi, i na sebi svojstven, opušten način, stvara plesnu atmosferu i još jednom obećava ludu plesnu zabavu.