|

DJGramophonedzie u petak nastupa u sarajevskom klubu "Sloga"

DJGramophonedzie u petak nastupa u sarajevskom klubu "Sloga"
64
Klix.ba
23.11.2015. u 10:46
0
komentara
64

dijeljenja
DJGramophonedzie u petak nastupa u sarajevskom klubu "Sloga"
DJGramophonedzie (Marko Milićević) nastupiće, u sarajevskom Cinamas clubu Sloga, 27. novembra ove godine. Prije više od desetljeća, Marko je započeo karijeru i isklesao je kao svestrani producent.
Postao je planetarno poznat po remiksu 'Why don't you do right', od Peggy Lee, a iza svega stoji jedna lijepa ljubavna namjera. Naime, remiks je nastao na insistiranje Markove tadašnje djevojke, sada supruge, da obradi tu pjesmu jer je željela da je sluša i u klubu. Ispunivši joj želju, nije ni slutio da će taj gest u potpunosti promijeniti njegovu karijeru. Remix je doživio svjetsku slavu a DJGramophonedzie 'upao je u mašinu' i svjetske klubske agencije su se počele grabiti za njegove nastupe.

Nastupao je skoro po cijelom svijetu, od Hong Konga, Brazila do Evrope i regije. Trenutno radi na albumu za svoj 'Gramophonedzie Live Experience bend' ali se takođe, u posljednje vrijeme, ponovo bavi produkcijom i dizajnom zvuka za reklame i filmove.

Za bh. muzičku scenu kaže da je plodna te da ima mnogo talentovanih muzičara kojima nije lako jer teško dolaze do izražaja. Izdvaja "Dubiozu Kolektiv" sa kojima je sarađivao, a od mlađe generacije pomno prati Rub-a-dubovu produkciju.

Sarajevska publika još uvijek pamti sjajan nastup DJGramophonedzie na spektakularnoj završnici Lord Somersby's Bridge-a i dvosatnu euforiju uz hitove 'Why don't you do right', 'Number One', 'Not my Groove'. Oduševljen gostoprimstvom i feedbeckom posjetilaca, Marko je, iskreno rekao: „Uz ovakvu publiku svakom DJ-u je zadovoljstvo da nastupa“ i pozvao sve, koji žele da uživaju u plesu i njegovom setu, da dođu u 'Slogu' 27. novembra, uz stihove: "Feels like making Love" da ih uvede u dobru zabavu i dugu noć!

Kao domaća podrška nastupiće Hator (Hatorrecords/CarpeDiemBeach), Focho(SUR Scena) i DJ nanE. Ulaznice, u pretprodaji, po cijeni od 10 KM, potražite u Caffe baru Opera. Na dan nastupa, cijena ulaznice iznosi 15 KM.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.