{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca u Sarajevu oborila Guinnessov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira

12.12.2017. u 13:08
2.243
91
Djeca u Sarajevu oborila Guinnessov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira
2.243
Dvadeset učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva je u Vijećnici u Sarajevu oborilo Guinnessov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira.
Tim povodom izveli su kompoziciju "Galop Marche" francuskog muzikologa i kompozitora Alberta Lavignaca. Ista kompozicija je prethodno korištena za obaranje ovog rekorda, ali za manji broj ljudi.

Za ovu priliku kompoziciju je za dvadeset ruku prilagodio i raspisao mladi bh. kompozitor Đorđe Jovančić koji je i prethodno uspješno sarađivao s udruženjem Tattile.

U obaranju rekorda učestvuju učenici iz OMBŠ "Novo Sarajevo", BASICS škole, OMŠ "Mladen Pozajić" i Srenjoškolskog centra Istočna Ilidža. Obaranju rekorda predhodio je prigodni koncert mladih perspektivnih pijanista iz Sarajeva, a predviđeno trajanje programa je 45 minuta.

Projekt obaranja rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira realizovan je pod pokroviteljstvom grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, a uz partnerstvo JU OMBŠ "Novo Sarajevo" i MAUBIH – BASICS škole te uz podršku kompanije Perutnina Ptuj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: