DJ Marko Nastić 15. februara u klubu Cinemas Sloga

Klix.ba
17.1.2013. u 19:03
69
10
DJ Marko Nastić 15. februara u klubu Cinemas Sloga
69
DJ Marko Nastić 15. februara u klubu Cinemas Sloga Marko Nastić
U kultnom klubu Cinemas Sloga 15. februara sa početkom u 22 sata održat će se DJ Party sa jednim od najboljih DJ-eva sa ovih prostora i šire Markom Nastićem.
Kao tinejdžer Marko je bio fasciniram sintisajzerima, ritam mašinama i elektronskom muzikom. Kao 16-godišnjak je postao rezident u beogradskim klubovima Industrija i Omen gde je upoznao Dejana Milićevića, s kojim je započeo projekat "TTP“ (Teenage techno punks).

U Industriji je brzo postao umjetnički direktor i učvrstio saradnju sa Gordanom Paunovićem i drugim beogradski promoterima i DJ-evima elektronske muzike. Slijedeći projekat je bio promoterski tim "Teška mašinerija“.

Tokom devedesetih Marko Nastić je postao sastavni dio svih važnijih tehno događaja u Beogradu i Srbiji. Već do svoje 25-te godine je svirao sa svjetski poznatim DJ-evima kao što su Karl Koks, Riči Hotin, Marko Karola, Kevin Saunderson, Grin Velvet, Adam Bejer, Bili Nesti i Sven Fet. Pridruživanjem timu "Recycled Loops“, kao i potpisivanjem za berlinsku DJ agenciju "Kne'Deep“, Nastićeva internacionalna karijera nastavlja da cvjeta. Svoju prvu vanevropsku turneju odradio je 2002. godine u Brazilu, a sada redovno nastupa u Britaniji, širom Azije i Evrope.

Marko Nastić je stvorio prvu srpsku tehno izdavačku kuću pod imenom Recon Warriors, u okviru koje funkcionišu još dva labela - Recon Light i Traffica.

Karte će u pretprodaji koštati 10 KM, dok će na dan partija cijena istih biti 15 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: