7. 4. u Sarajevu
47

Dj Krush dobio svoj grafit u skate parku Hastahana i poslao poruku bh. publici

Klix.ba
U sklopu programskog serijala Sarajevo Intergalactic Sessions, u Domu mladih Sarajevo 7. aprila nastupa japanski DJ producent koji je 23. marta krenuo na evropsku promotivnu turneju svoja albuma "Kiseki" i "Cosmic Yard". Pored UK, Rusije, Švicarske, Irske, Mađarske, Belgije, Holandije, Francuske, Njemačke na ovom dijelu turneje pripala je čast i Bosni i Hercegovini ugostiti ovog umjetnika.

Sarajevo Intergalactic Sessions u saradnji sa udruženjem Obojene Klape izradili su grafit posvećen japanskom producentu i njegovoj prvoj posjeti Sarajevu. Uz dozvolu Općine Centar grafit DJ Krusha prati i nekoliko planeta koje predstavljaju lokalne i regionalne goste koji će nastupiti 7. aprila: A Skitzo, Zlijay, Borka i Zupany.

"Obojena Klapa je još uvijek mlad kolektiv i trudimo proširiti svoju paletu saradnika. U ekipi koja organizuje Sarajevo Intergalactic Sessions smo pronašli istomišljenike i čast nam je da smo imali priliku surađivati sa kolektivom koji tako ozbiljno pristupa produkciji kulturnih aktivnosti sa ciljem pozicioniranja Sarajeva na mapi kulturnih manifestacija u svijetu. Gradimo i bojimo jednu umjetničku galaksiju u našem gradu", izjavio je Benjamin Čengić iz Obojene Klape.

DJ Krush nastupio je na više od 300 festivala širom svijeta, kao što su Glastonbury (UK), Coachella (SAD), Montreux Jazz Festival (Švicarska), Sonar (Španija), Roskilde (Danska)... Održao je nastupe pred više od 12 miliona publike u 402 grada u 59 zemalja. Trenutno svjetske turneje radi na više od 30 lokacija godišnje. Kao historijska ličnost poznat je po tome što je prvi koristio gramofone kao žive inetrumente i time doprinio razvoju produkcije elektronske muzike Krush je producent čije su vještine na gramofonima i jedinstvena produkcija inspiracijom mnogih producenata širom svijeta.

Povodom svoje prve posjete BiH, Krush je poslao poruku Sarajevu i bh. publici:

U sklopu evropske turneje, DJ Krush u Sarajevu promovira posljednji izdani album "Kiseki" i nedavno objavljivan album "Cosmic Yard".

Ulaznice za sve programe Sarajevo Intergalactic Sessions 2018 možete obezbijediti na lokacijama: biletarnica BKC, biletarnica plato Skenderija, online kupovina Kupuikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa.